nORD 2017

Nanna Goul

Af: Biblioteket 24. Aug 2017 0 kommentarer
Når levende bliver til spøgelser. Der er mange måder at være levende på i Nanna Gouls samling af fortællinger, "Erle Perle". Hør Nanna Goul fortælle om sin bog på nORD.

"Erle Perle" låner fra folkeeventyr, vores danske sangskat og børneremser – men den er ikke for børn.

I Schwarzwald får et forældrepar og deres tvillinger serveret et opulent måltid af en tjener med dæmonisk blinkende guldtænder. Kort efter forsvinder tvillingerne ind i bjergenes tåge. Og hvor blev tjeneren af?

Et ungt par har mistet deres barn og venter nu bare på at kunne lægge urnen i jorden. Men hvad stiller man op med sig selv, imens man venter? Og må man godt kysse urnen godnat?

En søn rejser hjem til sin mor ved Limfjorden. Hun ligger næsten fastgroet i en seng omgivet af et bjerg af skrald. På væggen bag hende vokser der et sort fugtigt mønster, klistret som tjære.

Hekserier, forklædninger, mordlystne katte, glasøjne og parcelhuse befolker fortællingerne, mens ordsprog, remser og halv skjulte verslinjer væves ind i teksterne og giver dem en særlig suggererende rytme. Og så er der uroen, den eksistentielle vibreren, som i den grad præger fortællingerne.

Mød Nanna Goul på nORD når hun fortæller om sin bog "Erle Perle", på nORD 2017.

 

nORD 2017 er støttet af:

Tilføj kommentar

Materialer: