NORD 2019

Merete Pryds Helle

Af: Biblioteket 4. Apr 2019 0 kommentarer
På NORD offentliggør Merete Pryds Helle sin nye roman om Henrik Ibsens Nora; en roman, der er inspireret af Henrik Ibsens drama 'Et dukkehjem'.
”Ibsens nærvær bryder illusionen om, at nutiden er unik. Det er den ikke, og fortidens samfund havde lige så store brudflader og konfliktlinjer, som vi oplever det i dag. Og det er Ibsens værker en god påmindelse om.” 
- Merete Pryds Helle
 

Dialektord

Hør Merete Pryds Helle fortælle om et dialektord fra Danmark.
 
 
 
MERETE PRYDS HELLE (DK) (f. 1965). Den danske forfatter debuterede i 1990 med novellesamlingen 'Imod en anden ro', som hun skrev mens hun gik på Forfatterskolen. Hendes gennembrud kom i 2000 med romanen 'Fiske i livets flod'.
 
Merete Pryds Helle er præget af en genre- og formsprognysgerrighed, der afspejler sig i hendes produktion. Hun står bag alt fra radiospil, computerspil, sms- og iPad-romaner, essays og krimier.
 
I 2016 udgav hun med udgangspunkt i sin egen slægts historie romanen 'Folkets Skønhed', som hun modtog i De Gyldne Laurbær for i 2017, og som gjorde hende til en af Danmarks mest læste forfattere. I 2018 kom romanen 'Vi kunne alt' – en selvstændig efterfølger til 'Folkets skønhed'. 
 

Merete Pryds Helle på NORD

Klaus Rothstein, litteraturkritiker og vært på Skønlitteratur på P1, taler med Ivo de Figueiredo (NO) om Ibsens liv og værk og med Merete Pryds Helle (DK), Vigdis Hjorth (NO) og Klas Östergren (S) om deres Ibsen-inspirerede romaner. Det er 'Henrik Ibsen-special' på NORD.

Foto: Privatfoto
 

NORD 2019 er støttet af:

 

Tilføj kommentar

Materialer: