AV, DET GØR NAS - teaser

nORD 2017

Marianne Iben Hansen

Af: Biblioteket 28. Jun 2017 0 kommentarer
Marianne Iben Hansen (f. 1961) er en alsidig børnebogsforfatter. Hendes baggrund som kropsterapeut kan mærkes i bøgerne, der rimer og har rytme. Hun har modtaget flere priser bl.a. Gyldendals Børnebogspris i 2011.

I 2004 debuterede Marianne Iben Hansen med hekserimet om Fikkedik og Falderina, om to hekse, der tager til Kina i deres jagt på dyrepassertis og øregas. Heksene bliver uvenner og forvandler hinanden til frikadeller og fedtegreveflæser. Siden har Hansen skrevet endnu flere sjove, finurlige, poetiske og alvorlige rim og remser til børn. Hun har skrevet alt fra englerap ("Av, det gør nas"), en monstersaga ("Mirakelkuren"), om en gudsbenådet violinspiller ("Violinspilleren"), og om en pige der mister sin sorgfugl ("Fuglen"). Hun behersker således både det humoristiske og det alvorlige. Desuden er der altid kropslighed i hendes tekster, og flere kan med fordel rappes.

Axel elsker biler
I 2007 udkom Marianne Iben Hansen med den rimede "Axel elsker biler", illustreret af Hanne Bartholin. Anden Axel elsker biler. Andemor og andefar synes det er mærkværdigt, så Axel stikker af og får et lift med en elefant, og han prøver selv at køre mange seje biler. Bogen blev dengang udnævnt som kommende klassiker af Steffen Larsen i Politiken. Siden er bogen blevet læst af tusindvis af børn, og nogen har ledt efter brandbilen, som ikke var der.

I anledning af Axels 10-års fødselsdag er bogen i år udkommet i en jubilæumsudgave - i guld og med brandbiler. Det er denne Marianne Iben Hansen gæster nORD med.

"Her er Axel, han er glad, men hvorfor mon han smiler? Han gik hjemmefra en morgen for at finde sig en bil, og han fandt én, han fandt to, han fandt mange...sik´et held! For til sidst blev lille Axel også fundet selv" 
- Citat fra "Axel elsker biler" - nu med brandbiler.

nORD inviterer alle børn og voksne til jubelfest for Axel og alle (brand)bilerne!

Mød Marianne Iben Hansen på nORD 2010

nORD 2017 er støttet af:
Statens Kunstfond

Tilføj kommentar

Materialer: