NORD 2019

Lotte Kaa Andersen

Af: Biblioteket 8. Jul 2019 0 kommentarer
Lotte Kaa Andersen har markeret sig som en forfatter med et skarpt blik for det moderne menneskes stræben efter kærlighed, parforholdets skrøbelighed og opretholdelse af sociale facader og det, der gemmer sig i kælderdybet.

Lotte Kaa Andersen (DK) gæster NORD med sin tredje roman ’Syv sind’ – om en kvinde, der har fået nok, og et ægteskab, der bryder sammen.

Pressen skrev om ’Syv sind’:

”Lotte Kaa Andersen leverer endnu en gang skarp og underholdende livsstilsanalyse i sit afsluttende bind om livet på Hambros Allé.”
- Politiken

”’Syv sind’ er en flot afrunding på Lotte Kaa Andersens trilogi om overklassegenvordigheder i det nordsjællandske. Friktionsløs prosa med humor og kant.”
- Berlingske

”Veloplagt uden at være overgearet, udleverende uden at blive dømmende, satirisk uden at mangle empati. Sådan er Lotte Kaa Andersens trilogi om den grønne grens skrøbelige bæreevne under og efter 00ernes finanskrise.”
- Weekendavisen

LOTTE KAA ANDERSENs (DK) (f. 1968) forfatterskab, der indtil videre tæller romantrilogien, ’Hambros Allé’ 7-9-13 (2015), ’100 dage’ (2016) og ’Syv sind’ (2018), portrætterer med både skarp satire og empati den nordsjællandske overklasses liv og skabsskeletter fra årene omkring finanskrisen og frem til i dag.

Efter at have skrevet de to første bøger troede Kaa Andersen egentlig, at det var slut med at skrive om familierne i Hellerup og omegn, men så læste hun Henrik Ibsens ’Et dukkehjem’: ”Ibsens drama handler om magt mellem kønnene og familierelationer og behandler spørgsmål om, hvordan man bliver sig selv, og hvordan man tager ansvar for sit eget liv. De problemstillinger kunne jeg bruge i romanen.”

Lotte Kaa Andersen på NORD

Mød Lotte Kaa Andersen på NORD, når hun taler med  Katrine Marie Guldager (DK) og Helene Uri (NO) om 'Ægteskabet som litterært tema'.

Dialektord

Hør Lotte Kaa Andersen fortælle om det nordjyske dialektord "pøle".

 

Foto: Ditte Capion
 
 

NORD 2019 er støttet af:

 

Tilføj kommentar

Materialer: