nORD 2017

Lone Hørslev

Af: Biblioteket 20. Jun 2017 0 kommentarer
Lone Hørslev er både forfatter og musiker. Hun kan opleves på nORD 2017.

Lone Hørslev (f. 1974) debuterede i 2001 med digtsamlingen "Tak" og har siden skrevet adskillige digtsamlinger og romaner. Særligt digtsamlingen "Jeg ved ikke om den slags tanker er normale" vandt gehør hos læserne med forfatterens ærlige tanker om hendes egen skilsmisse. 

”Forfatteren har en særlig evne til at beskrive liv, så sorger og glæder, forelskelser og skilsmisser almengøres, så vi alle kan se os selv i en eller flere af de fiktive personer”

- Litteratursiden

Gennem sit forfatterskab har Hørslev modtaget flere priser, blandt andet Michael Strunge-prisen i 2004 og Jytte Borberg Prisen i 2009. "En ordentlig mundfuld", der er udkommet på Rosinante, er Hørslevs første novellesamling og det er den hun gæster nORD med. Det daglige og det nære er et gennemgående motiv i Hørslevs forfatterskab, og de tyve noveller i bogen handler om livet, både når det bliver for meget, og når det viser sig at være for lidt. 

”Jeg tror, at personerne i min bog er fælles om at drømme og længes. De håber, at lykken kommer til dem udefra. At alt bliver anderledes, hvis blot de finder den rigtige partner…uden at lyde for hippieagtig, så er det jo noget, man skal finde indeni” forklarer Lone Hørslev i Information

"Akavede situationer og prisgivne eksistenser fremskrives med en tone af med-lidende humor i Lone Hørslevs fine noveller […] Sproget er enkelt, men tag ikke fejl, det er slebet og komponeret."

***** - Politiken

"Hørslev anvender det effektive greb at lade teksterne bevæge sig fra det lille liv til det større eksistentielle"

***** - Børsen

Lone Hørslev gæster nORD 2017.

 

nORD 2017 er støttet af:

Tilføj kommentar

Materialer: