NORD 2019

Lars Saabye Christensen

Af: Biblioteket 4. Apr 2019 0 kommentarer
Lars Saabye Christensen er aktuel med den anmelderroste Oslo-trilogi fra efterkrigstiden, 'Byens spor'.
Byens topografi. Oslo spiller en central rolle i Saabyes Christensens forfatterskab, ikke mindst i hans nyeste romaner. Hos Christensen hører man lyden af Oslo, ser for sig gaderne, der slynger sig ind og ud af hinanden, og følger de mennesker, der bor der, og de fodspor, de vælger at træde. 
 
På NORD samtaler han med den danske digter Søren Ulrik Thomsen om byen som følgesvend og litterært motiv.    
 
”Lars Saabye Christensen er én af Nordens allerstørste forfattere, en historiefortæller af Guds nåde”
- Information 
 
Kirkeveien begynner på Frogner plass, hvor sporvognen drejer østpå mod Elisenberg og Solli, hvis man vel og mærke kører i den retning og vil væk fra Fagerborg, væk fra Majorstua, væk fra denne by, som jeg trods alt elsker på godt og ondt. 
- Citat fra ”Byens spor” 
 

Dialektord

Hør Lars Saabye Christensen fortælle om et dialektord fra Norge.
 

 

LARS SAABYE CHRISTENSEN (NO) (f. 1953) er en af Nordens største fortællere. Han debuterede i 1976 med digtsamlingen 'Historien om Gly' og er siden stort udkommet med en ny bog hvert år. Den produktive forfatter har i hele sit forfatterskab bevæget sig ubesværet i et bredt litterært spændingsfelt og har skrevet alt fra lyrik, musiktekster, skuespil og filmmanuskripter. Det er dog først og fremmest som novellist og romanforfatter at han har cementeret sin position som en af Norges mest læste og anerkendte forfattere.
 
Han fik sit helt store gennembrud med generationsromanen 'Beatles' i 1984, om fire drenges opvækst i Oslo i 1960’erne. I 2001 udkom romanen 'Halvbroderen', som han modtog Nordisk Råds litteraturpris for. Hans bøger udkommer i 36 lande. 
 

Lars Saabye Christensen på NORD

Mød Lars Saabye Christensen og Søren Ulrik Thomsen (DK) og  på NORD i en samtale om de spor, byen har sat i deres værker - Byen i litteraturen, med Dan Ringgaard som moderator.

 
Foto: Magnus Stivi
 

NORD 2019 er støttet af:

 

Tilføj kommentar

Materialer: