NORD 2019

Kaspar Colling Nielsen

Af: Biblioteket 31. Jul 2019 0 kommentarer
Bjerge dukker op i København, samfund kollapser, teknologier tager over, grænserne for menneskers rettigheder skubbes. Kaspar Colling Nielsens forfatterskab er fyldt med både overrumplende og dystre, virkelighedsudvidende fremskrivninger.

I Kaspar Colling Nielsens forfatterskab forvrænges og forstørres aktuelle samfundsmæssige problemstillinger som finans- og flygtningekrise, integration og uligheder, som sættes i et nyt perspektiv.

”Spændt særegent ud mellem fortid og fremtid taler han med sin helt egen stemme og på sin helt egen måde om velfærdssamfundets mulige fald.”
- Politiken

Kaspar Colling Nielsen (DK) (f. 1974) debuterede med et brag i 2010 med ’Mount København’, en samling fortællinger, der handler om de konsekvenser, som bygningen af et 3500 meter højt bjerg i udkanten af København har haft. Historierne veksler mellem det dystopiske og det utopiske, og bogen introducerer en række groteske og makabre skikkelser, hvis liv på forskellig vis er blevet påvirket af bjerget. For bogen modtog han Danske Banks debutantpris (nu: BogForums debutantpris).

I Kaspar Colling Nielsens næste to romaner skildres to nære fremtidsscenarier. ’Den danske borgerkrig 2018-2024’ (2013) foregår i kølvandet på finanskrisen i 2008, som har efterladt store dele af den danske befolkning forarmet. Der opstår oprør mod magthaverne og staten – en krig er uundgåelig. I ’Det europæiske forår’ (2017) skildres et splittet Danmark, hvor eliten på grund af frygten for terrorangreb har isoleret sig på Lolland, og hvor store dele af København er indespærret i ghettoer, eller i såkaldte ”indvandrerzoner”. ’Den danske borgerkrig 2018-2024’ er i øjeblikket ved at blive filmatiseret.

I efteråret 2019 udgiver Kaspar Colling Nielsen fortællingerne ’Dengang dinosaurerne var små’. Her møder læseren kinesere på jagt efter fodboldikoners sæd, overvågningsdroner, globaliseringskonsekvenser familiefædres pludselige voldsytringer – og talende kønsdele. Det er fortællinger om det, vi ved, og det, vi ikke begriber. 

Kaspar Colling Nielsen på NORD

Mød Kaspar Colling Nielsen (DK) til en samtale med Cathrine Knudsen (NO) og med Mikkel Bruun Zangenberg som moderator, om fremtidsscenarier i den nordiske samtidslitteratur til 'Fremtiden lige nu'.

Hør Kaspar Colling Nielsen (DK) læse op fra sin kommende bog ’Dengang dinosaurerne var små’.

 

Foto: Jes Larsen

 

NORD 2019 er støttet af:

Tilføj kommentar

Materialer: