NORD 2019

Johanna Frid

Af: Biblioteket 26. Jul 2019 0 kommentarer
”Jeg håber ikke, jeg overdriver, når jeg siger, at det her er begyndelsen på et stort forfatterskab (…) når jeg leder efter nogen at sammenligne med, kommer jeg egentlig kun på Strindberg.” Sådan lød det bl.a. i de svenske medier, da Johanna Frids debutroman udkom. Mød hende på NORD.

Johanna Frid skriver med humor og menneskelig indsigt om smertepunkter i et moderne liv.

I sin autobiografiske roman ’Nora eller Brænd Oslo Brænd’ præsenteres læseren for svenske Johanna. Hun er kæreste med danske Emil, som har en imødekommende familie i provinsen, skriver fine digte og lever nøjsomt. Da Johanna finder ud af, at Emil har planer om at mødes med sin ekskæreste Nora over en kop kaffe, håndterer hun det ikke godt. Nora er fotogen, får massevis af likes på de sociale medier, og så er hun ovenikøbet norsk! Hvor perfekt har man egentlig lov at være? For Johanna begynder Norge at trænge sig på som en ubehagelig urinvejsinfektion.

Smertefuld jalousi og en stadig mere insisterende endometriose brænder i Johanna, mens hun selvdestruktivt følger Noras perfekte liv på Instagram -  og udfordrer den ellers så rolige Emils tålmodighed til det yderste.

Jalousi og sociale medier: #dårligcocktail

’Nora eller Brænd Oslo Brænd’ er en roman om danskere, svenskere og nordmænd, om ensomhed og sociale relationer og om at blive fortæret indefra af jalousi og sygdom.

”Jalousien og endometriosen havde interessante berøringspunkter (...) Begge dele var rystende, smertefulde og ensomme.”
- Johanna Frid

JOHANNA FRID (S) (f. 1988) er født i Stockholm og har boet fire år i København. Hun har en kandidatgrad i filosofi fra Södertörns Högskola og en cand.mag. i kulturformidling fra Syddansk Universitet. I 2017 debuterede hun med Digtsamlingen ’Epos’, som hun udgav sammen med Gordana Spasiz. Romanen ’Nora eller Brænd Oslo Brænd’ (2018, da. 2019) indbragte hende den prestigefyldte svenske pris Dagens Nyheters Kulturpris 2019.

”At lykkes med at forene humor med det ellers så forfærdelige, kræver en særlig litterær begavelse.”
- Expressen

”Det er en fryd at læse Frid.”
- Aftonbladet

Johanna Frid på NORD

Mød Johanna Frid, når hun interviewes af Lone Nikolajsen.

 

Foto: Jennifer Sameland

 

NORD 2019 er støttet af:

 

Tilføj kommentar

Materialer: