nORD - Nordisk Litteraturfestival 2018
Fredag d. 14. og lørdag d. 15. september

Instagramstjerne indtager nORD – Nordisk Litteraturfestival

Af: Biblioteket 29. May 2018 0 kommentarer
Den norske journalist, Ellen Wissløff, har vendt op og ned på det norske lyriklandskab.

I 2014 besluttede hun sig spontant for at oprette en Instagram-konto og dele norsk poesi, skrevet af både etablerede navne og yngre og mere ukendte kunstnere. Hun tænkte, at hvis hun var heldig, var der 100 mennesker, som ville læse med. I dag har Instagram-kontoen @renpoesi knap 100.000 følgere.

For første gang nogensinde gæster Ellen Wisløff nu en dansk litteraturfestival. Det sker, når hun til september indtager nORD - Nordisk Litteraturfestival i Helsingør

”nORD er er kendetegnet ved nybrydende litteraturoplevelser – og Ellen Wisløff er en nybryder i sig selv,” siger festivalleder Gro Frank Rasmussen, og fortsætter:

”Den norske lyrik stortrives, sådan ser det ud, når man følger Ellen Wisløffs Instagram-konto. Med @renpoesi  har hun ikke bare formået at favne virkelig mange læsere, men også at vise, at lyrikken kan levere et knytnæveslag med meningsfylde lige ind i den konventionelle opfattelse af de sociale mediers overflade.”

På nORD – Nordisk Litteraturfestival vil Ellen Wisløff blandt andet fortælle om sit arbejde med @renpoesi og de overvejelser, der ligger bag. For eksempel hvad der sker for måden, der bliver skrevet lyrik på, hvis den skal passe ind i et kvadratisk format som Instagram.

Ordet fanger. Hør Ellen Wisløff, kvinden bag Instagramsuccesen Ren poesi i samtale med Endre Ruset fra NRK Radio her.

 

Køb billetter til nORD her.

Tilføj kommentar