NORD 2019

Ib Michael

Af: Biblioteket 3. Jul 2019 0 kommentarer
Få forfattere har beskæftiget sig så meget med havet som Ib Michael. På NORD taler han med Siri Ranva Hjelm Jacobsen (DK) og Patrik Svensson (S) om havets om havets historiske, symbolske og psykologiske betydninger.

Siden debuten, ’En hidtil uset drøm om skibe’ (1970), har Ib Michael igennem utallige romaner og rejseskildringer kredset om havets mangfoldige betydninger. Det er et uomgængeligt omdrejningspunkt for forfatteren, der har sejlet med Nordkaperen og dykket i verdenshavene.

”Havet gnistrer af betydninger, som jeg skal prøve at fange. Det er som om det der havglitter danner tegn, som er flygtige og går i opløsning, og som på en eller anden mystisk måde transformeres og bliver til ordene i mit hoved, som jeg så får ned på skærmen.”

I Ib Michaels forfatterskab genfortrylles verden i magisk realistisk stil, og den vestlige verdens rationalistiske verdensopfattelse udfordres. I sin seneste bog, ’Rejse i Koralhavet – optegnelser fra en truet verden’ (2016) fortæller han med stor sanselighed og detaljerigdom om sine erfaringer fra dykkerture i det undersøiske og livet dernede, der er akut truet af menneskeskabte klimaforandringer. Bogen er på skift opløftende og nedslående i sin blanding af smukke naturbeskrivelser og deprimerende fakta om oceanernes kritiske tilstand.

IB MICHAEL (DK) (f. 1945) har vundet en lang række priser, blandt andet De Gyldne Laurbær i 1989 for ’Kilroy Kilroy’, Kritikerprisen i 1991 for ’Vanillepigen’ og Det danske akademis store pris i 1994 for sit samlede forfatterskab.

Ib Michael på NORD

NORD sætter Ib Michael, Siri Ranva Hjelm Jacobsen (DK) og Patrik Svensson (S) i stævne til en samtale om havets historiske, symbolske og psykologiske – og også klimamæssige - betydninger, i Havet i litteraturen

 
Foto: Isak Hoffmeyer
 
 

NORD 2019 er støttet af:

 

Tilføj kommentar

Materialer: