nORD 2017

Henrik Saxgren

Af: Biblioteket 24. Jul 2017 0 kommentarer
"Ultima Thule" er en perfekt symbiose mellem antropologisk dokumentarisme og kunstfotografi – Politiken. Mød Henrik Saxgren på nORD 2017 Litteraturfestival.

"Ultima Thule". Verdens yderste grænse
En af Danmarks mest respekterede fotografer, Henrik Saxgren, har tilbragt mere end seks måneder i den yderste udkant af den grønlandske civilisation. Med sit kamera har han registreret en kultur og et landskab, der danser på kanten af udslettelse. I fotobogen "Ultima Thule" viser han os den storslåede naturs stilhed, brutalitet og mennesket, der er underlagt betingelserne af denne natur – der er både fantastisk og nådesløs.

Henrik Saxgren har været draget af Grønland i mange år og har en næsten antropologisk tilgang til sit arbejde med bogens fotografier. Fotografier, der skal være et dokument til bevaring af, hvad Grønland er.

I "Ultima Thule" skildrer Henrik Saxgren med sit kamera det liv, fangerne lever i dag, et liv, der ligner det, deres forfædre igennem flere hundrede år, har levet. Et liv, hvor myter og virkelighed ofte smelter sammen og hvor når naturen hele tiden viser sin magt. Men klimaforandringerne udgør en trussel mod dette liv, i bogens epilog dokumenterer Saxgren med sine billeder, de forandringer, der sker på Grønland: Isen er er ved at smelte. "Ultima Thule" peger med sine smukke og usentimentalt stærke billeder på, at Thulefolket og Grønlands kultur og natur ikke bare er livskraftig, men også truet af afvikling.

Henrik Saxgren gæster nORD 2017 

nORD 2017 er støttet af:

Statens kunstfond logo

Tilføj kommentar

Materialer: