NORD 2019

Henrik Ibsen-special

Af: Biblioteket 29. Aug 2019 0 kommentarer
Hvad sker der, når man sætter tre af Nordens største, nutidige forfattere til at skrive romaner inspireret af Ibsens dramaer? Hvordan tager man livtag med et så stort og anerkendt forfatterskab som Ibsens?

Henrik Ibsen (1828-1906), den fattige købmandssøn fra Norge, der blev en verdensmand og åndseuropæer, regnes i dag for det moderne dramas grundlægger og en af verdenslitteraturens mest betydningsfulde skikkelser.

Mød Merete Pryds Helle (DK)Vigdis Hjorth (NO) og Klas Östergren (S), når deres tre nyskrevne romaner – 'Nora', 'Henrik' og 'Hilde' lanceres på NORD.

Merete Pryds Helle har ladet sig inspirere af Ibsens nok mest kendte kvindeskikkelse, Nora Helmer fra 'Et dukkehjem'. Hos Pryds Helle følger vi Nora gennem hele livet. Vigdis Hjorth har baseret sin roman på Ibsens drama 'Hedda Gabler', flyttet handlingen op til nutiden og ladet sin hovedperson skifte køn. Ibsens kvindeskikkelse Hilde Wangel – der optræder i både 'Fruen fra havet' og 'Bygmester Solness' – er omdrejningspunkt for Klas Östergrens roman, hvor handlingen udspiller sig i 1920’ernes Berlin.

Men hvem var Henrik Ibsen egentlig? Med på scenen er historiker Ivo de Figueiredo (NO), forfatter til den væsentligste biografi i nyere tid om Henrik Ibsen: 'Mennesket og masken'.

Klaus Rothstein, litteraturkritiker og vært på Skønlitteratur på P1, taler med Ivo de Figueiredo om Ibsens liv og værk og med Merete Pryds Helle, Vigdis Hjorth og Klas Östergren om deres Ibsen-inspirerede romaner.

Oplæsning ved skuespiller Helle Fagralid (DK).

 
Foto af Klas Östergren: Viktor Gårdsäter
Foto af Merete Pryds Helle: Privatfoto
Foto af Vigdis Hjorth: Agnete Brun
Foto af Ivo de Figueiredo: Aschehoug
Foto af Helle Fagralid: Privatfoto
 

NORD 2019 er støttet af:

 

Tilføj kommentar

Materialer: