nORD 2017

Frit Flet

NORD Af: Biblioteket 28. Aug 2017 0 kommentarer
Hør en komponist, en scenograf og en instruktør fortælle om hvordan man arbejder på gulvet med at omsætte en bog til musikdramatik og det at trække visuelle elementer ud af litteraturen.

At flette ind i hinanden.
Skrift. Lyd. Krop. Hvad sker der, når litteratur bliver til musik, bliver til drama? Tre af kulturverdenens brandvarme navne fortæller om deres arbejde med at arbejde med litteratur i musik, billede og iscenesættelse Hvordan arbejder man med musikken i sproget, hvordan trækker man visuelle elementer ud af litteraturen og gør dem rumlige, hvordan giver man teksten krop? Og frem for alt: hvordan fletter man ind i hinandens ideer? Komponisten Hannah Schneider, scenografen Franciska Zahle og instruktøren Liv Helm i samtale.

Hannah Schneider er en banebrydende singer-songwriter. Hun er anerkendt for sin alternative popmusik og har udgivet 3 albums i eget navn. Hun er også en del af den nye elektroniske duo Ayowa, som allerede har høstet stor anerkendelse i udlandet. Hun har desuden nyfortolket musikken til Kjell Abells ”Melodien der blev væk”, som blev opført på Nørrebro Teater i 2016.

Franciska Zahle er en billedstærk scenograf uddannet ved Den Danske Scenekunstskole. Hun har arbejdet som scenograf på bl.a. Oslo Nationalteater, Århus Teater, Mungo Park. I 2016 modtog hun Reumerts Talentpris for sin scenografi og kostumer til Kjell Abells ”Melodien der blev væk”.

Liv Helm er teaterinstruktør uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2015. Hun har instrueret på bl.a. Aarhus Teater, Odense Teater, Det Kgl. Teater og Republique i København. I 2015 blev hendes forestilling "Overload" nomineret til juryens særpris ved Årets Reumert. I 2016 modtog Liv Helm Reumerts Talentpris, og senere samme år modtog hun hædersprisen Teaterkatten, som gives til en opsigtsvækkende instruktør.

”Frit Flet” er en genrelegende fællesbog skrevet af Line Knutzon, Naja Marie Aidt og Mette Moestrup.

Hør om "Frit Flet" på nORD 2017

 

nORD 2017  er støttet af:

Statens Kunstfond logo

Tilføj kommentar

Materialer: