NORD 2019

Eva Tind

Af: Biblioteket 27. Jun 2019 0 kommentarer
Hvor finder man hjem? Eva Tind gæster NORD med den vilde og glimtende eventyrlige roman ’Ophav’.

Miriam forlader sin datter og Kai, som hun elsker højere end barnet, for at forfølge sine kunstneriske ambitioner. Kai, som opfostrer datteren Sui alene, blev selv forladt af sin koreanske far, da han var barn. Da datteren Sui vælger at flytte hjemmefra som ganske ung, har Kai svært ved at finde ud af, hvad han skal stille op med sit liv. Sui skal navigere i familiens smertefulde historier for at finde sin egen vej.

”Jeg ærgrer mig over, at de sår, man får som voksen, ikke bliver dybe nok til at slå rod i barndommen.”
- Citat fra ’Ophav’

Eva Tind har i flere af sine værker taget afsæt i adoptivbarnets erfaring – som også er forfatterens egen. Også ’Ophav’ har identitet og relationens fællesskab som tematiske markører, men skildrer også, at man kan gå mange veje for at søge svar. Selv har Eva Tind udtalt om bogen: ”Jeg kredser stadig om emner som adoption, fravær af kærlighed og samhørighed, men jeg træder et langt skridt ud i verden og fortæller også om dem, der ikke nødvendigvis vil kende deres ophav, og dem, der finder et hjem i noget ukendt. ”

”Ophav er en befriende atypisk, stærkt udadvendt og engagerende humanistisk, feministisk og idealistisk roman om forladthedstraumer, familiefællesskaber og andre fællesskabsformer, kærlighed, kynisme, forsoning og dødens kronologi. Eva Tind accelererer sin fortælling i bløde ryk og bekræfter sig som en på én gang vild, diskret og enestående forfatter”.
- Weekendavisen

Nomineret til DR Romansprisen

Eva Tind er nomineret til DR Romanprisen for ’Ophav’, som hun selv kalder sin første 'fiktionsroman'. Læs mere på DR.

Dialektord

Hør Eva Tind fortælle om det koreanske ord 'Do', et ord med mange betydninger.

 

EVA TIND (DK) (1974) Født i Korea og opvokset som adoptivbarn i Danmark. Eva Tind er uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole i 2001 og arbejder som forfatter, billedkunstner og filmskaber. Tind debuterede med digtsamlingen ’DO’ i 2009, som hun modtog Klaus Rifbjergs debutantpris for lyrik for. Siden har hun skrevet flere digtsamlinger, romaner og ’Astas skygge', som er et portræt af den store danske stumfilmskuespiller, Asta Nielsen.

Eva Tind på NORD

Eva Tind interviewes af Nanna Goul.
 
 
Foto: Les Kaner
 
 

NORD 2019 er støttet af:

 

Tilføj kommentar

Materialer: