Læse

NORD - Nordisk Litteraturfestival 2019
Fredag d. 13. og lørdag d. 14. september på Kulturværftet, Helsingør

De kommer på NORD

Læse Af: Biblioteket 5. Jun 2019 0 kommentarer
Du kan møde flere kendte nordiske forfattere på NORD-festivalen den 13.-14. september.

Vigdis Hjort - en norsk powerkvinde genbesøger NORD

Norske Vigdis Hjorth tog alle med storm, da hun besøgte NORD i 2017 (se videoen). Her præsenterede hun blandet andet sin roman 'Arv og miljø', som siden har gået sejrsgang på biblioteket. I år kan du møde hende igen (gør det -  hun er sjov, seriøs og lynende skarp!), når hun, svenske Klas Östergren og den danske succesforfatter Merete Pryds Helle lancerer deres fortolkninger af Henrik Ibsens værker. Vigdis Hjorth besøger denne gang NORD med en helt ny roman om Henrik Ibsens Hedda Gabler-karakter. Læs mere om Vigdis Hjorth

Mød Klas Östergren - Sveriges svar på Klaus Rifbjerg

Herhjemme er der ikke så mange, der kender Klas Östergren. Men han er en af Sveriges litterære sværvægtere, mest værdsatte forfattere og bliver af nogle sammenlignet med Klaus Rifbjerg. Efter han for et år siden forlod Det svenske akademi, som uddeler Nobelprisen, har han været myreflittig og skrevet over 600 sider. På NORD præsenterer han sin helt nye roman 'Hilde', som er skrevet med afsæt i Henrik Ibsens Hilde Wangel-figur.
Læs mere om Klas Östergren.

Merete Pryds Helle, en af de hotteste danske forfattere

Danske Merete Pryds Helle har været forfatter i mange år, men blev kendt over hele Danmark med den barske familiehistorie 'Folkets skønhed', som hun også fik boghandlernes De gyldne laurbær for. Også den selvstændige efterfølger 'Vi kunne alt' fra 2018 er fortsat efterspurgt på biblioteket. Hun offentligør på NORD sin nye roman baseret på Henrik Ibsens kendte Nora-figur.
Læs mere om Merete Pryds Helle.

Peter Øvig Knudsen om sin mors - og sin egen - depression

Onsdag den 2. november 2016 jubler Peter Øvig af glæde. Hans mor er endelig død. I et forsøg på at lære sin mor at kende beslutter journalisten og forfatteren Peter Øvig at skrive en bog om hende. Men som arbejdet med bogen skrider frem, bliver det også en bog om ham selv. Det skulle have været en bog om at have en psykisk syg mor, men det blev lige så meget en bog om selv at få en depression. Og få et andet syn på elektrochock.
Læs mere om Peter Øvrig Knudsen.

Kjersti Annesdatter Skomsvold, en vigtig stemme i norske litteratur

Norske Skomsvold debuterede i 2009 med romanen ’Jo hurtigere jeg går, jo mindre er jeg’, der udkom i 26 lande, blev tildelt Tarjei Vesaas debutantpris og shortlistet til den prestigefyldte IMPAC Dublin Literary Award. På dansk foreligger også ’Monstermenneske’ (2012), der blev kaldt en triumf for norsk autofiktion. Hun gæster NORD med sin seneste roman, ’Barnetsom har høstet stor anerkendelse i både Norge og Danmark.
Læs mere om Kjersti Annesdatter Skomsvold

Mød også Sjón, Søren Ulrik Thomsen og Lars Saabye Christensen

Lars Saabye Christensen fra Norge ('Byens spor' og 'Halvbroderen') og danske Søren Ulrik Thomsen ('City Slang') mødes til samtale om byen i deres litteratur, mens islandske Sjón fortæller om sin kommende roman 'CoDex 1962,' der både rummer kærlighed, spænding og science fiction.

Der kommer mange flere forfattere. Programmet bliver løbende offentliggjort. Hold øje med NORDs facebook og hjemmesiden.

Tilføj kommentar

Materialer: