Læse

NORD - Nordisk Litteraturfestival 2019
Fredag d. 13. og lørdag d. 14. september på Kulturværftet, Helsingør

De kommer på NORD

Læse Af: Biblioteket 12. Aug 2019 0 kommentarer
Du kan møde store nordiske forfattere på NORD-festivalen den 13.- 14. september.

Se hele NORDprogrammet med tidspunkter.

Carolina Setterwall (S)

Lad os håbe på det bedste’ er baseret på Setterwalls eget liv og personlige oplevelser. Det er en usminket og ærlig beretning om pludseligt og uden varsel at miste sin kæreste og faren til sit barn.

Vigdis Hjort (NO)

Vigdis Hjorth genbesøger NORD med en roman, inspireret af en af de helt store kvindeskikkelser i den nordiske dramatik, Henrik Ibsens Hedda Gabler.

Anne Swärd (S)

Anne Swärds historiske roman ’Vera’ er en fortælling om skam, begær, undertrykkelse og menneskeligt mørke. Anne Swärd er nyt medlem af Det Svenske Akademi.

Lars Saabye Christensen (NO)

Saabye Christensen er aktuel med den anmelderroste Oslo-trilogi fra efterkrigstiden, 'Byens spor'. Tredje og afsluttende bind udkommer lige op til NORD.

Merete Pryds Helle (DK)

Pryds Helle offentliggør på NORD sin nye roman baseret på Henrik Ibsens kendte Nora-figur.

Sjón (IS)

Den islandske forfatter gæster NORD med sin nye roman 'CoDex 1962,' der både rummer kærlighed, spænding og science fiction.

Klas Östergren (S)

Han præsenterer romanen 'Hilde' på NORD . Det er en roman skrevet med afsæt i Henrik Ibsens Hilde Wangel-figur. Ôstergren er en af Sveriges store litterære sværvægtere.

Jens Christian Grøndahl (DK)

Grøndahl gæster NORD med en eksistentiel samtidsroman Inde fra stormen om hverdagslivets betydningsfulde variationsrigdom.

Ib Michael (DK)

Få forfattere har beskæftiget sig så meget med havet som Ib Michael. På NORD taler han med Siri Ranva Hjelm Jacobsen (DK) og Patrik Svensson (S) om havets historiske, symbolske og psykologiske betydning.

Katrine Marie Guldager (DK)

Mød Katrine Marie Guldager (DK), aktuel med romanen ’Et rigtigt liv’, når hun bl.a. bestyrer NORDs litterære brevkasse sammen med Nikoline Werdelin (DK) og giver gode råd til litteraturens fortvivlede helte.

Carl Frode Tiller (NO)

Med sin seneste roman ’Begyndelser’ har Tiller skrevet en aktuel roman om menneske og natur - to størrelser, som vi er svært optagede af at destruere.

Lars Sund (FI)

Finlandssvenske Lars Sund mestrer både humoren og melankolien. Han gæster NORD med sin store, episke roman ’Där musiken började’, som han er nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2019 for.

Mød også

 

Billetter

Køb billetter á 165/285 kr. (1/2 dage) eller med studierabat på Billetten.dk.

Mere information

Hold øje med NORDs facebook og hjemmesiden. Her kan du også melde dig til NORDs sms-service og få løbende nyheder.

 

NB! Denne side opdateres med de sidste rettelser i løbet af august.

Tilføj kommentar

Materialer: