De to danske nominerede forfattere til Nordisk Råds litteraturpris 2019 er...

Af: Biblioteket 30. Jan 2019 0 kommentarer
To danske forfattere nomineres til Nordisk Råds litteraturpris 2019 - Jonas Eika for 'Efter Solen' og Helle Helle for 'de'.

Begge gæstede Kulturværftet d. 21. februar og fortalte om deres indstillede værker og om, hvad Nordisk Råds litteraturpris betyder for et forfatterskab.

Jonas Eika (f. 1991) er nomineret for sin novellesamling ”Efter solen,” der udkom i 2018. Han dimitterede fra Forfatterskolen i 2015, og det er hans blot anden udgivelse. Han har tidligere i år modtaget Montanaprisen for ”Efter solen,” og i 2016 modtog han Munch-Christensens debutantpris for romanen ”Lageret Huset Marie”.

Helle Helle (f. 1965) er nomineret for sin roman ”de,” der ligeledes udkom sidste år. Hun har igennem karrieren vundet et hav af store priser, herunder De gyldne laurbær i 2012. Helle Helle er også tidligere blevet nomineret til Nordisk Råds litteraturpris og debuterede med ”Eksempel på liv” i 1993.

Prisen blev oprettet i 1961 af de nordiske lande, og den er siden 1962 blevet uddelt hvert år til en lang række store forfattere. Det er tredje år i træk, at Biblioteket Kulturværftet har indbudt de nominerede forfattere til at komme som en del af samarbejdet i forbindelse med nORD –  Nordisk Litteraturfestival, der foregår på Kulturværftet til efteråret.

De danske ordekvilibrister er langt fra sikre på at løbe afsted med prisen. Sidste år gik den til islandske Auður Ava Ólafsdóttir, der besøgte nORD kort tid før hun modtog prisen. Arrangementet var gjort muligt gennem et eksklusivt samarbejde mellem Nordisk Ministerråd og Biblioteket Kulturværftet.

Læs mere om de nominerede på norden.org

Læs mere om de to forfattere og deres romaner på litteratursiden.dk.

 

Tilføj kommentar

Materialer: