nORD 2017

Christina Hagen

Af: Biblioteket 11. Aug 2017 0 kommentarer
Christina Hagens fortællerstemmer taler lige ud af posen og skaber i den grad debat. Hun gæster nORD 2017 med ”Jungle” og ”White Girl 2” – bidende skarpe bøger, der kredser om fordomme, afmagt og den vrede, der opstår i mødet mellem kulturer.

”Så snart, jeg har tænkt: "Det vil nok ikke kunne lade sig gøre at skrive om, at det her findes", så er jeg nødt til at skrive det. Jeg er sært tiltrukket af projekter og metoder, der næsten kun kan gå galt.”

  – Christina Hagen

I junglen kan man være sig selv
Hos Christina Hagen er junglen både et konkret og et mentalt sted. Et sted, hvor man kan være alene og ikke behøver at dele alle sine tanker med andre, og hvor man ikke bliver irettesat. Et sted, der er præget af instinkterne, hvor den stærkeste overlever. De officielle regler findes ikke her. Man kan være anonym og forsvinde.

”Jungle” (2017) er en hybrid af tekster, mails, sms’er og kliché-dyrkende og eksplicitte fotos. Om Caribien, om Jylland, om at have hang til All Inclusive og store pikke. Om udveksling af kærlighed og penge. Om magt. Og fyldt med tanker, de fleste mennesker har, men ikke giver udtryk for af frygt for at blive stemplet som infantile eller overfladiske. Rå, vild, morsom og uforudsigelig – og langt fra konsensussøgende

”Nu jeg har fået nok af din mærkelige moral. Jeg tage til Congo.”
Også ”White Girl 2” (2017) taler den politiske korrekthed lige imod. Det er en samling bidende skarpe og morsomme digttekster om fordomme, afmagt og vrede, der opstår i mødet mellem kulturer.

Mød Christina Hagen på nORD 2017, når hun gæster festivalen med "Jungle" og "White Girl 2"

”Det er sjovt, det er chokerende, det er sygt provokerende.”

 – Berlingske.

Christina Hagen (f. 1980) er uddannet fra Københavns Forfatterskole fra 2006. Hagen debuterede med "Sexdronning" på Gyldendal i 2008, og har siden udgivet flere værker, bl.a. digtsamlingen ”White Girl”. I 2014 modtog hun Montanas Litteraturpris for ”Boyfrind”.

Christina Hagen gæster nORD 2017

 

nORD 2017 er støttet af:

Statens kunstfond logo

Tilføj kommentar

Materialer: