nORD 2018

Christel Wiinblad

Af: Biblioteket 3. Sep 2018 0 kommentarer
Mød Christel Wiinblad i en samtale med den norske kritiker og forfatter til bogen ’Imot døden’ Bernhard Ellefsen og den danske forfatter Mathilde Walter Clark, når de samtaler om døden og sorgen i litteraturen.

Christel Wiinblad (DK) (f. 1980) debuterede i 2008 med digtsamlingen ’49 forelskelser’, men blev især kendt for sin anden digtsamlingen ’Min lillebror – en morgen i himlen’ om hendes skizofrene og selvmordstruede lillebror. Om digtsamlingen, har Wiinblad selv sagt: “Det er mærkeligt, hvis den skrøbelighed, som jeg tør vise frem både i mig selv og i min lillebror, chokerer. For det chokerende er vel, at den kan få andre mennesker til at indse, at vi hele tiden har ansvaret for hinanden. Jeg synes, det havde været problematisk, hvis jeg havde vist min bror frem som underholdning. Se, hvor spændende. Se, denne katastrofe – er den ikke chokerende? Så vi alle kunne sidde og pege fingre ad det hæslige. I stedet vil jeg i øjenhøjde med de her grimme ting, som man normalt ikke taler om.” 

Hun har siden udgivet flere romaner samt digtsamlingen 'Det ligner en sorg – sorgdigte'. (2011)

På nORD vil Christel Wiinblad samtale med Bernhard Ellefsen (NO) og Mathilde Walther Clark (DK), som begge netop har skrevet sig rundt om og ind i sorgen og har givet sprog til det at miste. Samtalen modereres af litteraturredaktør på Information, Peter Nielsen. Det foregår lørdag kl. 13.00-13.50 på Dækket, 2. sal. Læs mere her.

Foto: Anne Mie Dreves

Tilføj kommentar

Materialer: