nORD 2018

Caroline Albertine Minor

NORD Af: Biblioteket 2. May 2018 0 kommentarer
Caroline Albertine Minors skrift er cool, den er betydningsbærende lavmælt, den er ubesværet sikker.

Caroline Albertine Minor kan desværre ikke komme. De to arrangementer hun skulle deltage i bliver stadig afviklet samme tid og sted.

----------

Den unge danske forfatterinde har allerede markeret sig stærkt på den litterære scene. Hun har kun udgivet to bøger, men er allerede blevet nomineret til en lang række priser, ikke mindst Nordisk Råds litteraturpris for sin seneste bog, novellesamlingen ’Velsignelser’. En sorgfuldt smuk og nøgternt følelsesmættet samling af noveller.

Pigen Helena rejser til Frankrig for at være sammen med sin døende far. To dage før jul hænger Anso sig i et figentræ i sin australske værtsfamilies have. En ung mand mister sig selv, da han banker hovedet mod asfalten, og en hjerneskade forandrer hans og hans kærestes liv. Pigen Ingeborg vil ikke sove, og Ingeborgs mor balancerer på grænsen for, hvad hun kan klare.

’Velsignelser’ er fortællinger om svigt, tab, venskab og utroskab. Om mangel på formålsartikuleret livsretning. Om at forsvinde for sig selv og andre. Og om at befinde sig i sorgens have og ikke vide, om man kan komme ud i det åbne igen, når man har befundet sig så længe i mørket mellem træstammer og buske.

Caroline Albertine Minor skriver en frygtløs prosa, som er fuld af håb, og hun er selv et talentfuldt håb i den danske nutidige prosalitteratur. Vi glæder os til at byde hende velkommen til nORD.

Caroline Albertine Minor nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2018

I et eksklusivt samarbejde med Nordisk Ministerråd byder nORD – Nordisk Litteraturfestival velkommen til hele fem af de nominerede forfattere til Nordisk Råds litteraturpris 2018. 

På nORD kan man høre de fem forfattere, Auður Ava Ólafsdóttir (IS)Roskva Koritzinsky (NO)Agneta Pleijel (S), Caroline Albertine Minor (DK) og Jóanes Nielsen (FO), læse op på modersmålet fra deres nominerede værker. Tore Leifer, dansk forfatter og musik- kunst- og kulturjournalist agerer moderator ved arrangementet.

Det foregår lørdag d. 15. september kl 17.00-17.50, Store Scene. Læs mere her.​
 

Caroline Albertine Minor (DK) f. 1988 debuterede med den kritikerroste roman ’Pura Vida’ i 2013. I 2017 udkom novellesamlingen ’Velsignelser’, og for den har hun i år modtaget P.O. Enquist Prisen 2018.

Foto: Lærke Posselt

Tilføj kommentar

Materialer: