Mød Caroline Albertine Minor på nORD

Caroline Albertine Minor

nORD Af: Biblioteket 2. May 2018 0 kommentarer
Caroline Albertine Minors skrift er cool, den er betydningsbærende lavmælt, den er ubesværet sikker.

Den unge danske forfatterinde har allerede markeret sig stærkt på den litterære scene. Hun har kun udgivet to bøger, men er allerede blevet nomineret til en lang række priser, ikke mindst Nordisk Råds litteraturpris for sin seneste bog, novellesamlingen ’Velsignelser’. En sorgfuldt smuk og nøgternt følelsesmættet samling af noveller.

Pigen Helena rejser til Frankrig for at være sammen med sin døende far. To dage før jul hænger Anso sig i et figentræ i sin australske værtsfamilies have. En ung mand mister sig selv, da han banker hovedet mod asfalten, og en hjerneskade forandrer hans og hans kærestes liv. Pigen Ingeborg vil ikke sove, og Ingeborgs mor balancerer på grænsen for, hvad hun kan klare.

’Velsignelser’ er fortællinger om svigt, tab, venskab og utroskab. Om mangel på formålsartikuleret livsretning. Om at forsvinde for sig selv og andre. Og om at befinde sig i sorgens have og ikke vide, om man kan komme ud i det åbne igen, når man har befundet sig så længe i mørket mellem træstammer og buske.

Caroline Albertine Minor skriver en frygtløs prosa, som er fuld af håb, og hun er selv et talentfuldt håb i den danske nutidige prosalitteratur. Vi glæder os til at byde hende velkommen til nORD.

Caroline Albertine Minor (f. 1988) debuterede med den kritikerroste roman ’Pura Vida’ i 2013. I 2017 udkom novellesamlingen ’Velsignelser’.

Foto: Lærke Posselt

Tilføj kommentar