NORD 2019

Carolina Setterwall

Af: Biblioteket 5. Jul 2019 0 kommentarer
Svenske Carolina Setterwalls debutroman ’Lad os håbe på det bedste’ er en frygtløs undersøgelse af, hvad og hvordan man kan skrive om sorg, om døden og den kompleksitet, der ligger bag enhver kærlighed til et andet menneske. Her skånes ingen – heller ikke forfatteren selv.

En dag modtager Carolina en mail fra sin kæreste Aksel, mens hun sidder og ammer deres 3 måneder gamle baby. Den indeholder praktisk information, der er god at have, hvis han nu skulle gå hen og dø, skriver han helt usentimentalt og praktisk. ”Lad os håbe på det bedste!” afslutter han mailen. 5 måneder senere er Aksel død.

’Lad os håbe på det bedste’ er baseret på Setterwalls eget liv og personlige oplevelser. Det er en usminket og ærlig beretning om pludseligt og uden varsel at miste sin kæreste og faren til sit barn. Det er en fortælling om boblende forelskelse, om udfordringerne ved at blive et par, få et barn og navigere i sin egen lille familie.

”Siderne vender sig selv i Carolina Setterwalls bragende modige roman om at miste pludseligt og tidligt og helt uden forskønnende patos (…) Den 350 siders bog er ikke én side for tyk (…) Hendes prosa er ærlig og lysende klar, og hendes roman om et fortvivlende tidligt tab et vægtigt bidrag til sorglitteraturen.” 
-  Politiken

Dialektord

Hør Carolina Setterwall fortælle om at "Vabba" - et svensk dialektord.

 

CAROLINA SETTERWALL (S) (f. 1978) bor i Stockholm sammen med sin søn. Hun er kommunikationsuddannet, skriver for forskellige medier og har sin egen blog. ’Lad os håbe på det bedste’ er hendes litterære debut. Bogen, der har taget læserne og anmelderne med storm, er hidtil solgt til 24 lande.

Carolina Setterwall på NORD

Carolina Setterwall interviewes af Lotte Kirkeby Hansen.

Foto: Linnea Jonasson Bernholm

 

NORD 2019 er støttet af:

 

Tilføj kommentar

Materialer: