nORD 2017

Agnes Ravatn

Af: Biblioteket 14. Jul 2017 0 kommentarer
Hun er blevet kåret som en af Norges ti bedste forfattere under 35 og hendes roman "Fugletribunalet" er blevet trykt i over 30.000 eksemplarer i Norge

Mød Agnes Ravatn, når hun gæster nORD 2017 med "Fugletribunalet" en både humoristisk og mørkt dyster skildring af skam og forsoning, kærlighed og løgne, der har vundet NRK P2-lytternes romanpris.

Med "Fugletribunalet" trækker Agnes Ravatn tråde tilbage til en af norsk litteraturs allerstørste skikkelser, Tarjei Vesaas, og til den nordiske mytologi ligesom også Hitchcock er på spil. 

Fugletribunalet
Efter en skandale flygter tv-værten Allis Hagtorn fra sit offentlige liv. Hun svarer på en annonce og flytter ind i en ældre trævilla ved vandet hos manden Sigurd Bagge, som har brug for en person, der kan holde hus og have. Og ellers ikke blande sig i hans sager. Allis forsøger at omfavne den anonyme tilværelse hos den distancerede Sigurd Bagge. Men hun drages af denne indelukkede karakter. Hvem er han? Og hvad vil han med Allis? 

"Fugletribunalet" er en roman om menneskelig svaghed, om hemmeligheder og hvad der skal til for at starte på en frisk.

”Jeg ville sige at han skulle love ikke at dræbe mig, men tænkte det var upassende, når hans kone lige var død.” 
​- Citat fra "Fugletribunalet".

Agnes Ravatn (f. 1983) er romanforfatter, essayist og journalist. Hun debuterede med romanen "Veke 53" i 2007. Ravatn har udgivet flere kritikerroste og prisbelønnede bøger. Hun er især kendt for sin vittige stemme og sit blik for menneskets dårskab. Ravatn har i mange år boet i Oslo, men er sammen med sin familie flyttet på landet for, ligesom et af hendes litterære forbilleder Tarjei Vesaas, at leve livet på en gård, tæt på skoven og vandet, og skrive dér.

Agnes Ravatn optræder på nORD 2017 med sin roman "Fugletribunalet", ligesom hun også deltager i et særarrangement om Tarjei Vesaas.

”En godt sammenskruet fabel, en spændende og klaustrofobisk velkomponeret roman”
- Citat: Information

 ”Romanen sidder tilbage som en elektrisk ladning under huden.”
- Citat: Dagsavisen

”Slutningen slår bogstaveligt talt kløerne i dig.”
- Citat: Dagbladet

 

nORD 2017 er støttet af:

Tilføj kommentar