Lytte

Musikpodcasts - fra country til opera

Lytte Af: Biblioteket 29. Nov 2019 0 kommentarer
Hvis man ønsker at blive klogere på musik, så er podcastuniverset et oplagt sted at gå hen.

Af bibliotekar Isabel Jensen

Switched on Pop

I denne amerikanske podcast bliver tidens store pophits og tendenser analyseret med en detaljegrad, som man ikke finder mange andre steder. Værterne, henholdsvis en sangskriver og en forsker i musikvidenskab, dykker dybt ned i harmoniske- og melodiske analyser, der tilføjer nye dimensioner og perspektiver på musik, der ellers virker nem og simpel at afkode.

Hammer og Cilius

Nogle vil måske kende værterne Mathias Hammer og Frederik Cilius, som holdkaptajnerne i Danmarks Radios Den klassiske Musikquiz. I Hammer og Cilius er selskabet ligeså muntert, men der lægges i højere grad op til fordybelse, både i den klassiske musik i sig selv og i de interessante og morsomme anekdoter omkring den.

Aria Code

Man behøver ikke at have noget forhåndskendskab til opera for at kunne sætte pris på denne meget velproducerede amerikanske podcast. I hvert program sættes fokus på en kendt arie, som udfoldes gennem samtaler med fagpersoner, ofte vinklet på de almenmenneskelige følelser som sættes i scene. Formidlingen er begavet uden at være støvet, og det er svært ikke at blive interesseret og nysgerrig på de operaer, som arierne indgår i.

Standard

Man skal stå tidligt op, for at følge med i alt, hvad der foregår på den danske og internationale hip hop-scene, og der er Soundvenues hip hop podcast særdeles nyttig. Her diskuteres vigtige nyudgivelser side om side med aktuelle beefs og anden hurlumhej fra det aldrig kedelige hip hop-miljø. Værter og gæster er både vidende og uhøjtidelige, hvilket gør podcasten til rigtigt godt selskab.

Cocaine and Rhinestones

'Three chords and the truth'. Det er den amerikanske singer/songwriter Harlan Howards betegnelse for countrymusik. Det er meget præcist og givetvis sandt, men der er meget mere at fortælle om countrymusikken og dens historie. Afsnittene i podcasten er lange, gennemarbejdede og rigtig godt fortalt, og man behøver ikke andet end nysgerrighed efter gode historier for at gå i gang.

Flere anbefalinger af podcasts


Øh, podcast - hvad er det?

En podcast er et radioprogram eller en lydoptagelse, som du kan høre på din telefon, tablet eller computer, når det passer dig. Hent podcasts til mobiltelefoner og tablets med app som fx Pocket Casts eller Podbean. Du kan også lytte til dem på en computer. Søg på titlerne og gå i gang med at lytte med det samme. I tvivl om hvad en podcast er? Læs på Kontekst og Lyd.

 

Foto: Opera Momo, Bibi Girl and Agent

 

Tilføj kommentar

Materialer: