Lytte

Se også Woody Allens film på Filmstriben.dk

Musik i januar

Lytte Af: Biblioteket 18. Jan 2018 0 kommentarer
Anbefalet af musikbibliotekar Daniel Bøtcher.

Woody Allen & Jazz

En antologi med udgangspunkt i den kendte filminstruktørs liv og tilgang til Jazz. Woody Allen er udover at være instruktør, forfatter og skuespiller også kendt for at spille traditionel jazzklarinet i hans band: Woody Allen & His New Orleans Jazz Band. Denne cd er udstyret med en flot bog, der fortæller om Allens musikalske interesse fra barndommens radio hits til senere mere kompliceret jazzoptagelser, der bliver brugt i hans film som soundtracks. På cd’en kan man høre originaloptagelser af bl.a. Duke Ellington And His Orchestra, Benny Goodman And His Orchestra og Bunk Johnson & His Superior Jazz Band. 

Katie Webster - The Swamp Boogie Queen Live

Webster solo med piano. Hun spiller bl.a. nummeret Sea Of Love, som hun introducerer med en anekdote, om at hun var med på den første optagelse af nummeret med Phil Phillips. På det tidspunkt var hun 13 år. Hun spiller også numrene Try A Little Tenderness og Sittin On the Dock Of The Bay, da hun I en periode var med i Otis Reddings orkester. 


Marianne Faithfull - No Exit

Hun er en af rockhistoriens mest markante kvinder. Faithfull startede sin karriere i 1960’erne som folkemusiker i England, hvor hun fortolkede traditionelle sange og popballader. Hør fx North Country Maid/Love in A Mist dobbelt CD’en, hvor Faithfull med engleblid stemme synger sange som Scarborough Fair og Yesterday. Alt dette ændrede sig da Faithfull mødte Mick Jagger, der sammen med Keith Richards skrev hendes første nummer et hit single, 'As tears goes by' fra 1964. Faithfull indledte et forhold til Jagger og dette resulterede i et langt liv med hårde stoffer. Det er beskrevet i hendes sang 'Sister Morphine' der også er skrevet med Jagger/Richards. Grundet Faithfulls mangeårige misbrug, bevægede hendes stemme sig fra yndig til at være en ekstremt hæs heksestemme. Det er meget udpræget på No Exit, der fungerer som en rejse i hendes mere en fyrre år i musikbranche. Det er en rørende oplevelse af de få, og meget bevidst om sin historie kommer Faithfull med sjove og voldsomme anekdoter om sine sange og dem hun har skrevet dem med. Det er en flot stemningsfuld CD at lytte på, med et veloplagt band bestående af yngre musikere. Ser man filmen (det kan anbefales) er det meget tydeligt, at vi har med en skrøbelig rocklady at gøre. Det meste af koncerten sidder Faithfull ned, da hun har brækket hoften – men hun formår alligevel at fremstå sej og ukuelig. Siddende proklamerer hun, at hun nu snart har været 50 år i rock n’ roll, og at hun da sikkert er der 50 år mere. Især numrene Late Victorian Holocaust (skrevet med Nick Cave), The Ballad of Lucy Jordan (Jagger/Richards) og Last Song (skrevet med Angelo Badalamenti) er fremragende. 

Neil Young - Hitchiker

Dette er Neil Youngs 38'te udgivelse, men der er tale om optagelser, der går tilbage til 1976. De fleste af sangene har før været udgivet på andre af Neil Youngs plader, men fremstår her i mere minimalistiske og umiddelbare udgaver. De blev til i et studie, hvor Young efter eget udsagn skrev dem og optog dem: ”It was a complete piece, although I was pretty stony on it, and you can hear it in my performances... I laid down all the songs in a row, pausing only for weed, beer, or coke. David Briggs was in the control room, mixing live on his favorite console” (fra Special Deluxe, Neil Young memoir). Hitchiker er I det store hele Neil Young og hans guitar og ti virkeligt gode sange om det daværende USA og tidligere, hvor Europæerne indtog Amerika og slagtede den oprindelige befolkning. Stærke sange er det og især Pocahontas, Powderfinger, Ride My Lama og Campaigner fremstår utroligt skarpe i denne udgave. Der er også to ikke tidligere udgivne sange på cd’en: Hawaii og Give Me Strength.

Tilføj kommentar

Materialer: