Lytte

Lån vinyler

Lytte Af: Biblioteket 5. Jan 2018 0 kommentarer
Der er stigende interesse for at høre musik på lp, og på Biblioteket Kulturværftet er det også muligt at låne dem.

Især ny dansk musik

’Vi køber primært ny dansk musik, som kun udkommer på vinyl’, siger musikbibliotekar Daniel Bøtcher. - ’Mange musikere synes, at det er fedest at indspille på vinyl, og de udkommer slet ikke på cd længere.’

Bisse og Pernille Rosendahl

Også Pernille Rosendahl og en af dansk rockmusiks kometer, Bisse, kan man låne med hjem på plade. ’Vi er begyndt at købe klassikere ind på vinyl også. For eksempel Steppeulvene og Beatles. Der er også jazzklassikere imellem’, siger Daniel Bøtcher.

Lokal musik

Singer-song-writeren Lasse Jensen. Han er et eksempel på en af Helsingørs mange musikere, som kun udkommer kun på vinyl. Dem køber biblioteket også. 
Find flere helsingørmusikere på Helsingør Leksikon.

Revyer

Da cd’erne tog over i 1990erne rensede bibliotekerne ud i deres pladesamlinger, men i Helsingør har man beholdt en enkelt genre. ’Helsingør har en helt unik samling af danske og udenlandske revyplader. Dem nænnede man ikke at smide ud i sin tid, og derfor kan vi som et af de eneste biblioteker tilbyde sjældne revynumre på LP,’ siger Daniel Bøtcher.

Eksplosivt salg

I 2004 blev der solgt nye LP-plader for 700.000 kroner i Danmark. I 2016 var salget steget til 23,9 millioner kroner, viser de officielle salgstal for pladebrancheorganisationen IFPI. procent. I midten i 2017 spåede kommunikationschef Lasse Lindholm fra IFPI, at salget af vinyler ville overstige salget af cd’er.

Sådan låner du

Indtil videre står vinylerne i Kulturværftets kælder. Se udvalget (link). Bestil her over hjemmesiden eller bed bibliotekaren om at hente din ønskede plade. Du kan låne lige så mange plader du vil og lånetiden er 1 måned. Bemærk, at man skal aflevere igen direkte til personalet i receptionen.


Særligt interesserede skal være velkomne til at kontakte Daniel Bøtcher og se samlingen på godt 100 plader i kælderen. Skriv til Daniel på dab65@helsbib.dk.

 

Af bibliotekar Anette Thede

 

Tilføj kommentar

Materialer: