Lokal forfatterweb

1900 Til bords

Lokal forfatterweb Af: Biblioteket 12. Oct 2018 0 kommentarer
Den lokale kogebogsforfatter Hannah Lund hitter med kogebogen ’1900 Til bords’ – en bog, der hylder det originale danske landkøkken og kvinderne bag maden.

Et løfte til farmor

Bogen er baseret på tre håndskrevne opskriftsbøger fra Hannah Lunds familie, de to ældste fra 1902. Hannah Lund har udvalgt og redigeret over 100 opskrifter på god dansk mad til hverdag og fest. Samtidig er bogen krydret med anekdoter om livet dengang og biografier om kvinderne bag maden. Det er blevet til et tidsbillede af maden og livet i danske provins- og landkøkkener mellem 1902 og 1970.

”Jeg lovede højtideligt min farmor – ved kisten til hendes begravelse – at jeg ville redigere og udgive opskriftsbøgerne. Det er 17 år siden, men bedre sent end aldrig!"          

                                                                                                                             Hannah Lund

Mere "mormormad" på menuen 

Det har været en stor tilfredsstillelse for Hannah Lund at få lov at kombinere hendes passion for mad med det at fortælle familiehistorier – i små fordøjelige bidder. Nu er familiens madtraditioner bevaret til de kommende generationer, og ’1900 Til bords’ er tilmed et lille stykke Danmarkshistorie, der måske kan være med til at bringe mere ”mormormad” ind i de danske køkkener igen. I hvert fald har bogen fået mange flotte omtaler, og den har banet vejen for at Hannah Lund nu også kan opleves på Go’ Morgen Danmark på TV2, hvor hun bager, sylter, hakker og giver nyt liv til de gamle lækre opskrifter.   

Flere familieretter på vej...

For nylig besøgte Hannah Lund familiens ældste på Fyn, hendes farmors søde kusine Elise på 99 år. Hun er lykkelig for Hannahs kogebog og har foræret hende både sin egen og hendes mors kogebog, begge håndskrevne. Nu er der stof til bog nr. 2, som Hannah Lund allerede er godt i gang med.

Mød Hannah Lund på biblioteket

Du kan møde Hannah Lund på Biblioteket Kulturværftet til ’Smag på litteraturen’ den 29. oktober kl. 19, hvor hun bl.a. vil fortælle om bogens tilblivelse, om hvad der karakteriserer det originale danske landkøkken og hvilke retter, man spiste i hendes familie for 100 år siden. Biblioteket krydrer aftenen med højtlæsning fra danske klassikere og byder på et glas øl og en smagsprøve fra Hannah Lunds kogebog.   

Tilføj kommentar

Materialer: