Stine Askov

Stine Askov (f. 1976) er uddannet pædagog og skriver romaner for voksne. Hun er vokset op i Helsingør, men bor nu i København.

Har bl.a. skrevet

Nøjsomheden – Gyldendal, 2022
Katalog over katastrofer - Gyldendal, 2020
Bjørneklo - Gyldendal, 2017
Kaninens år – Gyldendal, 2014
Bid – Gyldendal, 2012

Hvad skriver du om? 

Mine tre første udgivelser handler om mennesker, der har svært ved at begå sig i deres liv af forskellige årsager. Jeg er optaget af, hvordan vi bliver til dem vi er, og hvordan vi forvalter vores liv og de vilkår, vi er givet. Det tema behandler jeg med forskellige indgangsvinkler i alle tre bøger.

Hvad inspirerer dig?

Jeg er inspireret af hverdag, af mennesker jeg møder i min hverdag. Jeg interesserer mig for familier og dynamikken mellem mennesker i relationer. Jeg kan også høre en enkelt sætning og få lyst til at passe den ind i et tekstunivers. Særligt hvis det er noget morsomt. Jeg kan også være i et selskab og opleve, at der er en stemning eller en følelse af noget underliggende, som jeg kan få lyst til at udforske, alt det, vi ikke siger, men alligevel får sagt med krop og ansigter, vi ikke har kontrol over. 

Har du et lokalt yndlingssted?

Lige efter rundkørslen ned mod Ålsgårde er der et område på højre hånd, som er oversvømmet. Op ad det plumrede vand stikker halve og hele træer og rødder og hemmelige uhyggelige sager fra skoven, der en gang var. Det ligner et område, der er helt løsrevet fra den milde og venlige skov, det er omgivet af. Som om der lige der og kun der har været en krig, eller en katastrofe. Jeg ved ikke hvorfor mine øjne kan lide at se på det, der gemmer sig en dyb historie der inde.
Og så er der jo havet og udsigten til Sverige. Den gør altid noget.


Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.

 

Lokal forfatter Stine Askov
Stine Askov: "Jeg kan være i et selskab og opleve, at der er en stemning eller en følelse af noget underliggende, som jeg kan få lyst til at udforske."
02.06.20