Lokal forfatter Rolf Lund
Rolf Lund: "Jeg bliver inspireret af rejser i udlandet, udenlandske madmarkeder, og hvad jeg kan finde af spiselige ting i naturen. Svampe, bær, nødder."

Rolf Lund

11.06.20
Rolf Lund skriver kogebøger og debuterede som skønlitterær forfatter i 2018. Han bor i Helsingør.

Har bl.a. skrevet

Svamp - BoD, 2021

Hvad skriver du om? 

Senest har jeg skrevet en roman, som er inspireret af min egen skolegang. ”Svamp” er en lille komprimeret roman, der handler om to drenge, der går på samme folkeskole. Bogen er minimalistisk, underspillet og rå.

Johan kommer fra et intellektuelt, trygt, men også lidt kærlighedsløst hjem, hvorimod Bennys hjem er præget af vold og druk. I bogens anden del er Johan blevet voksen, han bliver gift og bliver far og kastes ud i en følelsesmæssig krise, der har rod i den voldelige fortid i folkeskolen.

En roman, der ser bag om mobning og de mulige langtidskonsekvenser mobningen kan have.

Min første roman handler om kampene om Ungdomshuset på Jagtvej 69 op til rydningen af huset i marts 2007, hvor man følger begivenhederne set fra en ung piges synsvinkel og en betjents.

Men jeg er mest kendt for min serie af Kogebøger for fattigrøve, hvor den seneste udkom i 2018. Jeg har undersøgt, hvad de mest almindelige råvarer koster og indeholder af energi. Derefter har jeg beregnet, hvad det vil koste at skulle spise sig mæt i en enkel råvare og lavet en tabel ud fra disse beregninger. Når jeg har lavet opskrifterne, har jeg valgt de råvarer, som på dette beregningsgrundlag var billigst. Samtidig har jeg tænkt på, at det skulle være sundt.
 

Hvad inspirerer dig?

Jeg bliver inspireret til mine opskrifter af rejser i udlandet, udenlandske madmarkeder, og hvad jeg kan finde af spiselige ting i naturen. Svampe, bær, nødder.

I mine romaner er jeg optaget af at undersøge mennesker i krise, og at undersøge konflikter og traumatiske begivenheder set fra forskellige synsvinkler.

Har du et lokalt yndlingssted?

Teglstrup Hegn og de andre skove omkring Helsingør.


Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.

Materialer