Lokal forfatter Rikke Barfod
Rikke Barfod: ”Jeg går altid rundt og skriver ideer ned på små lapper papir.”

Rikke Barfod

02.06.20
Rikke Barfod (f. 1941) skriver børne- og ungdomsbøger og bor i Helsingør.

Har bl.a. skrevet

Det var den Nat – mellemgaard, 2018
Bachri, en kalv på eventyr i Indien – Fuzzy Press, 2014
Bachri, A Calf's Tale - 2013

Hvad skriver du om?  

Jeg skriver det, jeg gerne selv vil læse, eller læse op for andre – mest for børn og unge.

Jeg elsker trolde og nisser og elverfolk, og at nogle er i stand til at bruge sin sjette sans, men den første bog har intet af det. Det får den næste vist heller ikke.

Jeg har altid skrevet, små noter, længere essays, rejsebreve, og engang da min søn var 10 år, måtte jeg bruge al min fantasi for at holde ham fast i en fantastisk historie, da han skulle have nogle meget smertefulde injektioner.

Hvad inspirerer dig?

Livet. Naturen, 2. verdenskrig, andre folkeslag, kommunikation. Malerier (jeg maler selv), rejser. Jeg rejser meget især i Østen, men har også boet hos indianere i North Dakota i USA. Desuden er jeg medlem af en skrivegruppe i London, og det er vildt inspirerende. Vi havde også en gruppe her i Helsingør. Jeg håber, den snart kommer op at stå igen.

Jeg bliver inspireret af alt omkring mig: en samtale i et tog, en hændelse på gaden her eller i Østen, en fugl, der flyver. Tit starter jeg med: "Tænk hvis..." Jeg går altid rundt og skriver ideer ned på små lapper papir.

Har du et lokalt yndlingssted?

Mine yndlingssteder er min have, Louisiana, Kulturværftet, som jeg bruger meget, samt stranden ved Nationernes Alle og Teglstrup hegn. Jeg har brug for at gå og tale højt med mig selv i naturen, når jeg er i gang med en ny bog. "Hvad sker der, hvis .... måske var det bedre, at...

Naturen verfer spindelvævene og vanlige tankemønstre væk.

Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.