Lokal forfatter Peter Gotthardt
Peter Gotthardt: ”Mine overnaturlige væsner fungerer som spejlinger af forskellige facetter af den menneskelige natur.”

Peter Gotthardt

08.06.20
Peter Gotthardt (f. 1946) er tidligere børnebibliotekar, nu forfatter til 154 børnebøger. Han bor på Snerlehøj, Helsingør

Har bl.a. skrevet

Ulveridderne - Alvida, 2018-2019 - serie på foreløbig 4 letlæsningsbøger
5 minutters eventyr - Alvilda, 2018
Prinsesse enhjørning – Alvilda, 2015-2017 - serie på 8 letlæsningsbøger
Vikingevenner – Alvilda, 2016-2018 - serie på 7 letlæsningsbøger

Hvad skriver du om? 

Jeg skriver fortrinsvis fantasy og eventyrlige historier. Det er især den slags, der sætter min fantasi i sving, og de eventyrlige og overnaturlige elementer giver mig et større udvalg af ’byggeklodser’, som jeg kan bruge til at skabe en spændende og stemningsfuld historie. Og sidst - men ikke mindst - fungerer mine overnaturlige væsner som spejlinger af forskellige facetter af den menneskelige natur.

Hvad inspirerer dig?

Mange af mine idéer får jeg fra historier og tv-serier, hvor man kan se, hvordan de samme evigt tilbagevendende motiver er behandlet på mange forskellige måder. Og jeg er altid på udkig efter en effektiv optakt, der med det samme bringer læseren ind i historien. Især med børnebøger er det vigtigt, at de fænger fra første kapitel og helst helt fra første sætning.

Har du et lokalt yndlingssted?

Jeg kender mange skønne steder i Helsingørs omegn, men skal jeg fremhæve et enkelt, bliver det bænken i vestenden af Gurre Sø, lige nord for Tikøbbugten.

Læs mere på Peter Gotthardts hjemmeside.


Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.