Louise Klinke Øhrstrøm
Louise Klinke Øhrstrøm: "Jeg er optaget af fortællinger, hvor man kommer helt tæt på mennesker i sårbare situationer."

Louise Klinke Øhrstrøm

11.06.20
Louise Klinke Øhrstrøm (f. 1981) er gymnasielærer og oversætter og skriver skønlitteratur for unge og voksne. Hun bor i Helsingør.

Har bl.a. skrevet

KRIG – et danskfagligt forløb. - L & R Uddannelse, 2016  (lærebog)
Moderen. -  EC Edition, 2014  (novelle)
Samling om nærvær. - SMS Press, 2014 (sms-novelle)
Efter rosinen. - EC Edition, 2010 (roman)
Julian af Norwich: Kærlighedens åbenbaring. - Forlaget Boedal, 2010  (oversættelse med introduktion)

Hvad skriver du om?

Skønlitterært kan man vel godt sige, jeg er optaget af fortællinger, hvor man kommer helt tæt på mennesker i sårbare situationer. Samtidig kan jeg godt lide det fantastiske og lidt groteske. Jeg er også ret optaget af tro og tvivl.

Min debutroman handler om en kvinde, der er i sorg efter hun har mistet et barn. Midt i sorgen bliver hun optaget af mystikeren Birgitta af Vadstena og møder en ræv, der skriver sine erindringer. Novellen ”Moderen” foregår i Helsingør og handler om en hjemløs dame, der går rundt i byen. Den er inspireret af folkevisen ”Agnete og Havmanden”.

Hvad inspirerer dig?

Det er meget forskelligt. ”Efter Rosinen” startede som en kort tekst om en ræv, og så var det, som om historien foldede sig selv ud og primært kom til at handle om sorg. Nok fordi min mor mistede et barn, da jeg var barn. Men det var ikke noget, jeg bevidst tænkte over. Lige nu skriver jeg på et romanmanuskript, der er inspireret af en mand, jeg mødte i toget tværs over Canada i 2007.

Jeg blev inspireret til at skrive en lærebog om dansk litteratur og kunst med krig som tema, fordi jeg i min undervisning som gymnasielærer synes, det er et spændende og vigtigt emne at arbejde med.
Har du et lokalt yndlingssted?

Jeg er rigtig glad for Nordhavnen i Helsingør, hvor vi også har vores båd liggende. Der er et helt særligt liv på havnen om sommeren. Kongens Have ved Marienlyst Slot er også et sted, jeg elsker at gå tur – og vi vinterbader ved Snekkersten havn. Kulturværftet bruger jeg også en hel del – og så elsker jeg Sct. Mariæ Kirke og den smukke klostergård.

Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.