Lokal forfatter Lars Bjørn Madsen
Lars Kjædegaard: "Jeg tror ikke så meget på inspiration. ... Når det kører, kører det. Hvis jeg går i stå i flere dage, går jeg en tur i skoven."

Lars Kjædegaard

10.06.20
Lars Kjædegaard (f. 1955) bor i Helsingør og skriver krimier og andre romaner, der foregår i Helsingør eller Nordsjælland.

Har bl.a. skrevet

Dommeren i Helsingør - Gyldendal, 2023
For enden af vejen: Anita Hvid og Thor Belling, 15 - Gyldendal, 2022
De menneskelige rester : En Agnes Hillstrøm krimi; 5 - Gyldendal, 2020
Rige svin: Anita Hvid og Thor Belling; 13 – Rosinante, 2019
Sherif : Anita Hvid og Thor Belling; 14 – Rosinante, 2018
En ærlig mand – Rosinante, 2017
Før natten kommer : Anita Hvid og Thor Belling; 12 – Rosinante, 2017
Det der er værre: Anita Hvid og Thor Belling; 9 – Rosinante, 2016

Hvad skriver du om? 

Jeg skriver krimihistorier, som handler om almindelige mennesker i usædvanlige situationer. Jeg kan godt lide mine karakterer – også de ’onde’. Mine romaner er psykologiske dramaer med vægt på hele portrætter. Personerne skal være levende og overbevisende, og miljøerne skal være genkendelige for mig, og forhåbentlig også for læseren.

Hvad inspirerer dig?

Det ved jeg ikke. Jeg tror ikke så meget på inspiration. Jeg har skrevet i mere end 30 år, og jeg betragter det som mit arbejde. Jeg venter ikke på inspiration, jeg skriver. Hvis jeg går død, holder jeg en pause. Som regel kører det, og jeg tænker faktisk ikke så meget på, hvorfor det kører. Når det kører, kører det. Hvis jeg går i stå i flere dage, går jeg en tur i skoven. Skoven kan være inspirerende.

Har du et lokalt yndlingssted?

Jeg kan godt lide at cykle gennem skoven til Hammermøllen og drikke en kop kaffe. Det er en tur på ca. 10 kilometer. Hammermøllen er et smukt sted hele året, og jeg sidder som regel udenfor. 


Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.

Materialer