Foto af Katja Gottlieb
”Litteratur og menneskelivet er et omdrejningspunkt for det, jeg skriver.”

Katja Gottlieb

06.07.22
Katja Gottlieb (f. 1973) er uddannet lærer og arbejder som konsulent ved Dansklærerforeningen. Hun skriver fagbøger om medier og skønlitteratur for unge og bor i Helsingør.

Har bl.a. skrevet:

TV. - Dansklærerforeningens Forlag, 2022
Blog & Vlog. - Dansklærerforeningens Forlag, 2018
Det, de kalder livet. - Forlaget Helle, 2016  (ungdomsroman)

Hvad skriver du om?

Jeg skriver i et rum spændt ud mellem læremidler og faglige artikler, hen over blogs og klummer til skønlitteratur for unge. Man kan sige, at hvis der er en fællesnævner, for det jeg skriver, er det at litteratur og menneskelivet er et omdrejningspunkt. 

Hvad inspirerer dig?

Jeg bliver hurtigt inspireret og får fantastisk mange gode ideer. Heldigvis er der ikke tid til at føre dem alle sammen ud i livet, for jeg har ofte rigeligt med bolde i luften. Jeg bliver inspireret af mine børn, af kunst og film og musik. Det, jeg bliver mest inspireret af, er dog møder med andre mennesker. Som regel ender de mange ideer et meget bedre sted, når jeg brainstormer med andre. 

Har du et lokalt yndlingssted?

Jeg er tilflytter til Helsingør og har boet her siden 2006. I begyndelsen var jeg overvældet over, hvor smukt der er i Helsingør. Når man har boet her længe, ser man det måske ikke helt på samme måde, men jeg er hver dag taknemmelig over at kunne gå en morgentur med min hund i den grønne kile, der strækker sig fra Kongens Have, hen over Helsingørs gamle cykelbane og videre op forbi feriebyen. Herfra kan jeg se Øresunds og træernes skiftende farver. Det vil jeg helst ikke undvære.

Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune

Materialer