Lokale forfattere Karina Søby Madsen og Søren Gulmann
Karina Søby Madsen og Søren Gulmann: ”Vi skriver om de historier, hvor lokalhistorien og verdenshistorien krydser klinger.”

Karina Søby Madsen og Søren Gulmann

08.06.20
Karina Søby Madsen (f. 1978) og Søren Gulmann (f. 1980) skriver lokalhistoriske bøger og bor i Helsingør.

Har bl.a. skrevet

Kronborg i kunsten - Fantastiske fortællinger, 2020
The Elsinore Sewing Club – Fantastiske Fortællinger, 2018
Syklubben – Helsingør-modstandsgruppen, der snørede tyskerne. – Fantastiske Fortællinger, 2014
Den gode gerning : redningen af de danske jøder i Helsingør og omegn, 2013

Hvad skriver I om? 

Vi skriver om de historier, hvor lokalhistorien og verdenshistorien krydser klinger. Altså hvor den lille, lokale historie er så stærk, at den har et internationalt tilsnit.

Foreløbigt har vi udgivet værker om redningen af de danske jøder. Vi er pt. i gang med at skrive om Kronborg som motiv i malerkunsten, og har også andre bøger på tegnebrættet, hvor Helsingør spiller en hovedrolle.

Hvad inspirerer jer?

Helsingør og omegn er meget rig på spændende natur og historie. Begge dele er gode kilder til inspiration for os. Vi er jo så heldige at bo i et område, hvor man mærker fortiden meget tydeligt. Vi bliver inspireret af gåture omkring Kronborg, det gamle bycentrum og Kongens Have med udsyn til det Øresund, der i mange århundreder har spillet en central rolle i Danmarks historie. Der gemmer sig så mange gode historier her.

Har I et lokalt yndlingssted?

Vi bor ud til Kongens Have, som vi holder meget af. Den føles næsten som en forlængelse af vores egen have. Parkens gamle, krogede ege er fantastiske, og det er så dejligt at kunne se over til Kullen - og Sverige i det hele taget. Ikke mindst er det fortryllende at se lysene i Sverige, når mørket lægger sig!

Herudover er Kulturværftet og området omkring Kronborg også favoritter. Vi kommer her ofte med vores to små drenge.

Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.