Lokal forfatter Hanne Kvist
Hanne Kvist: ”Jeg kan godt lide at læse citaterne i boganmeldelser; en lille intens smagsprøve, som nogle gange overgår den samlede oplevelse af hele bogen.”

Hanne Kvist

10.06.20
Hanne Kvist (f. 1961) bor i Espergærde og skriver billedbøger og romaner for både børn og voksne.

Har bl.a. skrevet

Fønix. - Høst, 2014 (børnebog fra 11 år)
Lille Nø og mindste Mo. - Gyldendal, 2020 (billedbog)
Pigen der hed Djames bond. - Gyldendal, 2019  (højtlæsning fra 7 år)
Blomsten der elsker mig. - Gyldendal, 2019 (billedbog)
Drengen med sølvhjelmen. - Høst, 2019 (graphic novel for børn sammen med Rasmus Meisler)
Det snakker vi ikke om. - Gyldendal, 2011 (roman for voksne)

 

Hvad skriver du om? 

En af min seneste børneromaner, Dyr med pels – og uden, er en både alvorlig og sjov fortælling om hverdagen for drengen Freddy, som spiller GTA og har et opdragelsesbureau for hunde med sin ven Eskild. Og en drøm om at spare sammen til en hårløs hund og en boa constrictor.

For voksne har jeg skrevet en roman, Det snakker vi ikke om, om en utilpasset kvinde, der følte sig født til et frit liv, men desværre dumpede lige ned i 20’ernes depression og et liv uden penge og seksuel frigørelse.

Hvad inspirerer dig?

Jeg læser ret meget, og selvom jeg tit skal læse af professionelle grunde, kan jeg stadig have den her helt overvældende oplevelse af at blive suget ind i en tekst. Jeg læser nødigt meget tykke bøger - så skal de virkelig være gode. Digte og noveller og korte romaner, tak. Jeg kan også godt lide at læse citaterne i boganmeldelser; en lille intens smagsprøve, som nogle gange overgår den samlede oplevelse af hele bogen. Jeg ved ikke hvad man skal med siderne efter side 200 i en roman.

Har du et lokalt yndlingssted?

Jeg elsker at bo ved havet. Selv på den mest grå gråvejrsdag har havet en farve. Jeg skal bare huske mig selv på at gå derned.

Foto: Thomas Dohn


Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.

Materialer