Lokal forfatter Hannah Lund
Hannah Lund: ”Næsten alt inspirerer mig, for jeg er et meget nysgerrigt menneske.”

Hannah Lund

11.06.20
Hannah Lund (f. 1966) er kogebogsforfatter, gift med Mikkel Jønsson, der også er forfatter, familien bor i Espergærde.

Har bl.a. skrevet

1900 Til Bords – Bloody Amateurs, 2018

Blog på www.nyddetnu.dk

Hvad skriver du om? 

Jeg skriver om det originale danske landkøkken og vores danske kulinariske arvegods. Bogen er baseret på mine formødres håndskrevne opskrifter, som jeg har testet og redigeret. Desuden har jeg krydret bogen med biografier af de superseje kvinder bag maden – og anekdoter om livet i køkkenet og rundt om spisebordet dengang. Et hyggeligt tidsbillede på maden og livet til hverdag og fest i Danmark mellem 1902 og 1970.

Hvad inspirerer dig?

Næsten alt inspirerer mig, for jeg er et meget nysgerrigt menneske. Mad, madtraditioner, lækre drikkevarer er noget, jeg altid bliver optaget af. Ligesom min køkken- og krydderurtehave, mine superhemmelige svampesteder og alt, hvad man kan finde i naturen og omtrylle til noget lækkert i glas eller på tallerken. Mennesker og nye idéer, musik, fantastiske historier … som helst skal diskuteres løs i mit køkken ved et velspækket bord.

Har du et lokalt yndlingssted?

Jeg har boet i Espergærde i over 18 år og er vild med byen, havnen og stranden og skovene. Det er nogle skønne mennesker, der bor i vores by, og hver gang, jeg kommer hjem fra vores svenske sommerhus, er jeg LYKKELIG for, at jeg bor netop her. Og så kan Helsingør gamle by altså noget – er tit til mine børns koncerter og nyder steder som hjerteskærende smukke Skyttenstræde og området omkring Sct. Mariæ Kirke. Exceptionelt og drivende af historie.


Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.