Estrid Dyekjær: ”Jeg skriver fiktion om det store og vigtige drama, som ethvert menneskeliv er.”
Estrid Dyekjær: ”Jeg skriver fiktion om det store og vigtige drama, som ethvert menneskeliv er.”

Estrid Dyekjær

04.06.20
Estrid Dyekjær (f. 1979) debuterede med romanen ’To liv’ i marts 2019. Hun bor med sin mand, fire børn og fem høns i Ålsgårde.

Har bl.a. skrevet

Nøglebarn - Byens Forlag, 2022
Baby Blues - Byens Forlag, 2022
Kvotekvinde : roman. – Byens Forlag, 2021
Andres liv - Byens forlag, 2020
Hvor du er - Byens forlag, 2020
Det Røde Lyn - Byens forlag, 2019
To Liv - Byens Forlag, 2019

Hvad skriver du om?

Jeg skriver fiktion om det store og vigtige drama, som ethvert menneskeliv er.

Romanformatet giver plads til de hændelser, der udløser en god handling samtidig med, at jeg kan udforske karaktererne og gå i dybden med psykologien. En gang imellem træder jeg et skridt tilbage og overvejer, om det hele er realistisk, eller om forskellige tilfældigheder er for langt ude, men så ser jeg på mit eget liv og konstaterer, at over et helt liv vil der altså ske ting og sager – og derfor breder min roman sig ud over flere årtier, selvom man sikkert kunne have skrevet ligeså meget om et enkelt punkt i historien, hvis man gik i dybden lige der.

Hvad inspirerer dig?

Virkelige mennesker omkring mig inspirerer mig. Jeg elsker at udforske mine karakterer i det, jeg skriver, og forestille mig, hvordan de vil reagere i forskellige situationer. I ’To Liv’ er hovedpersonen Kirsten meget anderledes end mig, så det har været en spændende rejse at fordybe mig i hendes sjæleliv og undersøge, hvordan hun føler og reagerer. Det har været spændende og lærerigt.

Har du et lokalt yndlingssted?

Jeg bor i Ålsgårde og starter hver dag med en dukkert ved Langebro. Der er altid en gruppe dejlige damer, der giver dagen en perfekt start med højt humør og et godt grin, næsten uanset vejret. Langebro er sådan et godt samlingspunkt for hele familien, så om sommeren er vi faktisk ikke til at drive fra byen – vi har jo alt hvad man skal bruge lige her.  Og så elsker jeg den gamle musikskole. Når man kommer forbi en sommeraften, og der vælter musik ud af alle vinduer – en blandet pose bolcher af alle genrer.

Læs mere på Facebook eller på min hjemmeside.


Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.

Foto: tineufoto.dk

Materialer