""
”Det ærlige, grimme og sårbare inspirerer mig.” Portrættet er tegnet af John Kenn Mortensen

Ditte Maja Noach

06.10.21
Ditte Maja Noach (f. 1991) er opvokset i Helsingør, men bor nu i København. Hun er uddannet på DTU og arbejder i Fiskeristyrelsen, men i fritiden skriver hun morbid Helsingør-horror og grumme spøgelseshistorier.

Har bl.a. skrevet

Hvileløs – Wittenbergjournalerne – Illustreret af John Kenn Mortensen Udkommer i oktober 2021 på Forlaget Cobolt
Det rådne – Illustreret af John Kenn Mortensen -  Baggaardsbaroner, 2021

Hvad skriver du om?

Hvad end jeg har lyst til at fortælle en historie om, tror jeg. Det er et irriterende svar, det kan jeg godt se, men det varierer jo en del. 

Jeg er eksempelvis ved at færdiggøre en roman, der trækker græsk tragediedigtning ind i 00'ernes indsnævrede ungdomsideal, men jeg har også for nyligt skrevet en flash-fiction historie om en kvinde, der lever i lykkelig symbiose med sin børneormsinfektion.

Hvad inspirerer dig?

Det er et meget svært spørgsmål. Litteratur, film og musik. Minder og mennesker, jeg elsker eller hader. Gråvejr og motorvejen om natten. Det ærlige, grimme og sårbare.

Har du et lokalt yndlingssted?

Der er mange, men de er meget hemmelige.

Jeg kan røbe et enkelt, men det er også det bedste. Mellem blokkene på Tårnhøjvej, hvor jeg voksede op, og Helsingørhallen lå en tilgroet eng. Måske er den der endnu. En fornuftig voksen vil nok se et ucharmerende og vådt område inficeret med bjørneklo, madaffald og brugte kondomer, men for os børn var det et hemmeligt sted, hvor man kunne gemme sig. Blandt igler og hugorme, hvor mosekonen bryggede og oversvømmede engen i et hav af tåge, og jeg ængsteligt snittede beskyttende runer i heksetræets bark, mens min søster holdt vagt ved rævegraven. 
 

Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.

Materialer