Christine Tjalve: ”Jeg skriver om mennesker, der bakser med deres plads og rolle i livet.”
”Jeg skriver om mennesker, der bakser med deres plads og rolle i livet.”

Christine Tjalve

01.02.21
Christine Tjalve (f. 1966) er cand.mag. og har læst og boet i en række lande bl.a. USA, Mexico og Canada. Hun bor i Tikøb lige op til Horserød Hegn og skriver skønlitteratur for børn og voksne.

Har bl.a. skrevet

Fugleflugt. – Brændpunkt, 2020
Møllen går amok.  – Tøkk, 2017
Ræven har sin hule. – Mellemgaard, 2011

Hvad skriver du om?

Jeg skriver om mennesker, der bakser med deres plads og rolle i livet. Om alle de relationer vi indgår i, som bremser og begrænser os, men som også giver os et fællesskab og er meningen med det hele. Jeg skriver om, hvordan vi er forbundet med naturen, historien og alle dem, der kom før, og derfor aldrig for alvor er helt alene. 

Hvad inspirerer dig?

Steder, landskaber og byer inspirerer mig, og andre kulturer - alt hvad der undrer mig. En samtale mellem nogen, jeg ikke kender. Et ord, en sætning eller noget, jeg læser. Min seneste roman er inspireret af landskabet ved Vadehavet, hvor himlen er stor og havet uendeligt. Det minder mig om USAs flade prærieland, hvor jeg har boet, og dét satte gang i "Fugleflugt" min seneste roman. 

Har du et lokalt yndlingssted?

Horserød Hegn med Gurre Sø og historier om Valdemar Atterdag, som jeg bor lige op ad. Jeg kender skoven så godt og lægger mærke til detaljerne. Det kan være et nyt grævlingehul under en trærod eller at en stenbunke i skovbunden i virkeligheden er en oldtidsgrav. Verden føles pivåben dér, og for mig er det den bedste indgang til at skrive.

Der er også stranden mellem Hellebæk og Hornbæk. Bølgerne i blæsevejr og guldalderlyset ude over sundet. Måske især de gamle tyskerbunkeres brutale havari på stranden.
 


Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.

Materialer