Charlotte Karrebæk

Charlotte Karrebæk (f. 1974) er lærer og børnebogsforfatter. Hun er koordinator for Skolepiloterne på Helsingør Ungdomsskole og bor i Kvistgård.

Har skrevet Otto og Lea-serien, bl.a.:

Lea og pandakatten. – Dansklærerforeningen, 2021 (Otto og Lea, 10)
Otto og det vilde ræs. – Dansklærerforeningen, 2020 (Otto og Lea, 9)
Lea og solskinsøen. – Dansklærerforeningen, 2018 (Otto og Lea, 8)
Otto og den mystiske nabo. - Dansklærerforeningen, 2016 (Otto og Lea, 7)
Otto og Lea på hyttetur. – Dansklærerforeningen, 2015 (Otto og Lea, 6)
Vinter på Månevej. – Dansklærerforeningen, 2014 (Otto og Lea, 5)
Sommer på Månevej. – Dansklærerforeningen, 2016 (Otto og Lea, 4)
Otto og Lea. – Dansklærerforeningen, 2014 (Otto og Lea, 3)
Skæg på Månevej. – Dansklærerforeningen, 2018 (Otto og Lea, 2)
Vi bor på Månevej. – Dansklærerforeningen, 2016 (Otto og Lea, 1)

Hvad skriver du om?

Otto og Lea-serien er en læsebogsserie til de yngste læsere. Bøgerne henvender sig til børn i 0.-2. klasse, når man lige har knækket læsekoden. Bøgernes handlinger er hverdagsnære og genkendelige for de små læsere. 

I Otto og Lea-serien kan man udover at træne sin læsning nemlig fordybe sig i indhold, som er vedkommende, løse opgaver, snakke med om dilemmaer og arbejde med læseforståelse på begynderniveau. Uanset hvilken bog, man er i gang med, kender man universet og de to hovedpersoner. 

Børne- og Undervisningsministeriet uddeler hvert år Skriverprisen. I november 2021 tilfaldt den mig og seriens illustratorer. Læs mere her.

Hvad inspirerer dig?

Jeg har bl.a. hentet min inspiration til Otto og Lea-serien hos mine egne børn, som på det tidspunkt, da jeg startede med at skrive, havde nogenlunde samme alder som Otto og Lea. Der er også episoder eller glimt fra min egen barndom. 

Der er også anekdoter eller dilemmaer fra de klasser, jeg har haft igennem tiden. Indskolingsklasser kan jo i sig selv være et studie i børnedilemmaer, så de lå lige for. 
 

Har du et lokalt yndlingssted?

Jeg er vild med vores lokale kyststrækning og Øresund, hvor jeg bader både sommer og vinter. Jeg elsker kigget til Sverige om aftenen med al lyset, der skinner som guldstøv på den anden side.


Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.

""
”Mine egne børn og deres venskaber, uvenskaber, dilemmaer og udfordringer har været en inspirationskilde lige for næsen af mig.”
01.02.22