Lokal forfatter Bodil Aline
Bodil Aline: ”Den røde tråd i mit forfatterskab er: Rejser.”

Bodil Aline

02.06.20
Bodil Aline (f. 1963) er læsepædagog og skriver børne- og ungdomsbøger om at rejse. Bodil Aline bor i Helsingør.

Har bl.a. skrevet

Græsset er også grønt i Negevørkenen. – 2. udg. – Saxo, 2017
Alis flugt -  Saxo, 2016
Kronborgbanden og jagten på runerne - Egolibris, 2015
Nye tider for Kronborgbanden – Egolibris, 2014
Sommeren med Kronborgbanden – Egolibris, 2014

Hvad skriver du om?

Den røde tråd i mit forfatterskab er: Rejser.

Jeg debuterede i 2003 med rejseromanen: 'Græsset er også grønt i Negevørkenen', hvor du kan følge med på en rejse ned gennem Europa til det endelige mål, Israel.

I min serie om Kronborgbanden er temaet også rejser, men det er rejser i tiden. Sara og vennerne i banden er så heldige at have en eliksir, som gør dem i stand til at rejse tilbage i tiden for at finde originale runer. De tre første bøger i serien kom i 2014-15, og jeg har en bog mere på vej i 2019.

'Alis flugt' er også en rejsefortælling, dog på en trist baggrund, da den handler om Ali, en ung mand fra Syrien, som flygtede fra krigen i sit hjemland.

Jeg har stor kærlighed til det skrevne sprog og har i mange år undervist i dansk. Det var derfor helt naturligt, at jeg også skulle udgive et par Grammatikkurser. Du kan læse mere om bøgerne på min hjemmeside: www.bodil-aline.dk.

Hvad inspirerer dig?

Jeg bliver enormt inspireret af mine rejser. Jeg har i mange år solgt rejser til Grønland, Island og Færøerne og har haft utrolig mange gode og minderige ture til de tre skønne lande. Mit store kendskab til bl.a. Island og Grønland sætter jeg i spil i serien om Kronborgbanden.

Har du et lokalt yndlingssted?

Jeg har rigtig mange lokale yndlingssteder. Jeg føler mig enormt beriget af at bo med skov, strand og en hyggelig, gammel by lige uden for døren. En skøn tur på hesteryg gennem Hornbæk plantage tæller helt sikkert også som et yndlingssted.

Foto: Annamarrie Lennings


Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.