Lokal forfatter Anne-Marie Steen Petersen
Anne-Marie Steen Petersen: Om inspiration: ”Man kan se noget, der tager pippet fra én, man må undersøge det nærmere, og så kører det.”

Anne-Marie Steen Petersen

12.06.20
Anne-Marie Steen Petersen (f. 1950) er bladtegner på Politiken og forfatter til en række fagbøger. Hun bor i Ålsgårde.

Har bl.a. tegnet og skrevet:

Helsingør, tegnet - Forum Danorum, 2018
Ansigt - rejser i det indre Europa – Gyldendal, 2008
Ridser i lakken - bladtegninger gennem 25 år - Forlaget Per Kofod, 2005
På sporet af Julemanden (med Henning Prins) – Gyldendal, 2001
Som i ét stof - en fortælling om Grundtvigskirken og dens bygmester – Gyldendal, 1997

Hvad skriver du om? 

Egentlig er jeg bladtegner, og det har jeg været, fra jeg var tyve år. Det er en metier med helt specifikke krav: man skal følge med i politik og ”hvad der rør sig”, man skal kunne få ideer (dem har min mand Henning Prins ofte fået for mig), og så skal man aflevere til tiden, uanset hvor lang eller især kort tid man har til opgaven. Det kræver faktisk en ret hård disciplin. Men ved siden af har jeg også skrevet, og jeg har oplevet det som et stort privilegium, at jeg kun har skrevet om noget, når det har fanget min dybe interesse, og jeg er blevet grebet. Det kan være hvad som helst, dog er det meste af det, jeg interesserer mig for, æstetiske eller kulturelle fænomener. Altså bygninger, kirker, kunst, symboler, masker, film, den slags.

Hvad inspirerer dig?

Det kan alting gøre, men naturen betyder meget. Og så kan film, tegneserier, litteratur, kunst inspirere. Man kan se noget, der tager pippet fra én, man må undersøge det nærmere, og så kører det.

Har du et lokalt yndlingssted?

Min seneste bog er 120 tegninger fra Helsingør, og alle de lokaliteter, jeg har tegnet, er yndlingssteder.

Men skulle jeg vælge, må det vistnok blive havnen. Synet af de hvide færger, der glider ind på plads, mens lastskibe, sejlere og krydstogtskibe og små muskelbåde med store lastpramme efter sig sejler forbi derude, er lige betagende hver gang. Og lyset er altid forskelligt.


Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.

 

Materialer