Lokal forfatter Anja Hitz
Anja Hitz: "Der kan opstå et enkelt billede i mit hoved, som inspirerer mig til en hel fortælling."

Anja Hitz

08.06.20
Anja Hitz (f. 1969) er børnebogsforfatter og bor i Helsingør.

Har bl.a. skrevet

Den dag vi døde – ABC, 2019
Mig og min familie 1-5 -  Høst, 2011-2016. (Første udgave hed "Mig og min papfamilie /Mig og min stjernefamilie" – nu samlet under "Mig og min familie". Den seneste bog i serien har titlen "Mig og min familie. Aldrig helt alene").
Sol, solo, superglue – Høst, 2017
Ingen som Tilde – Høst, 2016
7 døgn for os – Høst, 2015. Ungdomsbog skrevet i samarbejde med den norske forfatter Charlotte Glaser Munch.

Hvad skriver du om? 

Jeg skriver børne- og ungdomsbøger, altid skønlitterære, altid ud fra egne ideer. Uden at jeg har været bevidst om det, er mange af mine bøger kommet til at handle om det at dele. Fra ”Mig og min familie”-serien, der handler om at dele livet i nye familiekonstellationer til ungdomsromanen ”7 døgn for os”, hvor tre teenagere deler et stykke livsvej trods store forskelligheder, til billedbogen ”Min, min, min!”, der handler om at være 4-5 år og dele sine ting med andre. 

Hvad inspirerer dig?

Livet inspirerer mig. Mine egne børn inspirerer mig. Forholdet mellem mennesker. Der kan opstå et enkelt billede i mit hoved, som inspirerer mig til en hel fortælling. Jeg kan også skrive ud fra et spørgsmål i mig selv, en undersøgelse af et emne eller en karakter – ved ”Mig og min familie”-serien har det været: Hvordan i alverden skaber man et nyt familielignende fællesskab af mennesker, hvor både voksne og børn kan være på en god måde? 

Har du et lokalt yndlingssted?

Mit lokale yndlingssted er den lille strand efter Marienlyst Hotel, adskilt fra Nationernes Allé med et stykke oprindelig strandeng. Jeg kan nå dertil på en gåtur, der er udsigt til Kronborg og til Sverigeskysten – og jeg kan godt lide at forestille mig, hvordan Herman Bang (der tilbragte sine somre på hotellet eller i en cottagerne på Nationernes Allé) lige smøgede buksebenene op og kølede tæerne en varm sommerdag. 

Læs mere på Anja Hitz's hjemmeside.


Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.

Tags