André Spange Nabulsi og hans mor.
André Spange Nabulsi: ”Det er lysten til at inspirere, der driver bøgerne frem.”

André Spange Nabulsi

12.06.20
André Spange Nabulsi (f. 1981) skriver kagebøger sammen med sin mor, Randi Nabulsi. Han bor i Helsingør.

Har bl.a. skrevet

Cider & frugtvin – Muusmann, 2021
På glas og flasker - nem og lækker syltning - 1 opskrift hver uge året rundt - Muusmann, 2018
Eventyrlige Kager -  Muusmann gastro, 2016

Hvad skriver du om? 

Den første bog, som jeg skrev sammen med min mor, var om de kager, der har dannet grundlaget for min virksomhed, Cafe André i Helsingør. Hver opskrift har en historie om, hvordan kagen blev til, og som viser den proces en opskrift gennemgår, når den udvikles. Nogle gange store ting, andre gange små.

Den næste bog er om min anden passion, nemlig syltning. Skrevet som en dagbog, der følger råvaresæsonen. Her er der et kraftigt fokus på det sjove ved at konservere friske råvarer og dele dem med dem, man elsker, eller forære dem væk. 

Det er lysten til at inspirere, der driver bøgerne frem.

Hvad inspirerer dig?

Jeg henter alle mine råvarer selv i stedet for at få dem leveret. Det giver rig mulighed for at lade sig inspirere, når der kommer nye frugter og grøntsager hjem.

Derudover bruger jeg de forskellige restauranter, jeg har arbejdet på, selskaber, der er lavet mad til, og middage, jeg har spist, hvor enkelte dele fungerede godt sammen. Det vender jeg så i hovedet og skaber noget nyt.

Og så er min mor også en stor inspiration. Hun har levet et langt og aktivt kokkeliv med mange restauranter og retter mad bag sig.

Har du et lokalt yndlingssted?

Kronborg. -  Tænk at bo i en by med så flot et sted, hvor man kan gå lange ture og tænke på nye opskrifter. Når min kaffemaskine i cafeen er slukket, drikker jeg eftermiddagskaffen på Strandvejsristeriet.  


Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.