Læse

Tysk litteratur

Læse Af: Biblioteket 17. Dec 2019 0 kommentarer
Tags: 
Påfugleøen er de preussiske kongers tilflugtsø i Havelfloden. Den omdannes i starten af 1800-tallet fra landbrugsdrift til et kunstigt, eksotisk paradis. Alt opleves gennem slotsjomfruen Marie, der er dværg og sammen med sin bror er sat i pleje hos øens gartner.

Påfugleøen er de preussiske kongers tilflugtsø i Havelfloden. Den omdannes i starten af 1800-tallet fra landbrugsdrift til et kunstigt, eksotisk paradis. Alt opleves gennem slotsjomfruen Marie, der er dværg og sammen med sin bror er sat i pleje hos øens gartner.

Kirsebærlandet står for ”Altes Land” syd for Hamborg, der er kendt for sine frugtplantager. I slutningen af 2. verdenskrig kommer en mor og datter hertil på flugt fra Østpreussen. 60 år senere flygter en anden kvinde herfra med helt andre motiver. En historisk roman, der ematiserer flugt og hjemstavn.

Tegneren og forfatteren Unica Zürn skildrer i Manden i jasminen i stærke billeder sindslidelser indefra. Hun levede med kunstneren Hans Bellmer i Berlin og siden i Paris.

I Det Store Fald vandrer en ældre mandlig skuespiller fra morgen til nat fra udkanten af byen ind til centrum, mens han følger livets gang. Romanen er blevet tolket som ”en vision, en subtil forudsigelse af Europas og det europæiske menneskes skæbne”.

Tovholder: Bodil Strandgaard Schou.

Tirsdage kl. 17-18.30 - Biblioteket Kulturværftet - Studierum 9

4.2 - Thomas Hettche - Påfugleøen
3.3 - Dörthe Hansen - Kirsebærlandet
24.3 - Unica Zürn - Manden i jasminen
28.4 - Peter Handke -Det store fald

(lukket for tilmelding)

 

Se alle læseklubber

Gode råd til læseklubber

 

Tilføj kommentar

Materialer: