Læse

Andre lande, andre kulturer

Læse Af: Biblioteket 20. Dec 2018 0 kommentarer
Tags: 
Som læser - og som menneske - er det sundt og givende at møde fremmede kulturer i litteraturen.

Vi bliver udfordret i vores opfattelse af, hvordan verden er skruet sammen, fordi det vi tager for givet kan se helt anderledes ud på den anden side af jorden. Måske begynder vi at stille spørgsmålstegn ved, hvordan vi selv lever, eller måske får vi styrket vores antagelse om, at vi gør det rigtige. Vi har samlet en lille buket af farverige, anderledes og udfordrende romaner den halve klode rundt.
I Skæbnens bog følger vi Masumehs udvikling og overlevelse som kvinde i en kvindefjendsk kultur i Iran, først styret af shahen og senere af ayatollaherne. En barsk og medrivende fortælling.
I Vi var fiskere bestemmes skæbnen ikke af samfundet, men af en spådom, som rammer én af brødrene i en børneflok fra Nigerias pæne middelklasse. Vi er helt oppe i den store, mytologiske fortælling om rivaliserende brødre koblet med hverdagens Nigeria i 1990’erne. Sidste stop på rejsen er Indien med den satiriske roman Den hvide tiger. Munna, en selfmade rigmand fra en af de nederste kaster, skriver en mail til den kinesiske præsident for at fortælle ham sandheden om Indien. Det bliver til en ironisk beretning om det på papiret så moderne land, hvor befolkningen får tingene til at glide ved hjælp af korruption og dyrkelsen af et utal af guder.

Tovholder: Marianne Just

Onsdage kl. 17-18.30, Espergærde Bibliotek, mødelokalet

4.9 - Parinoush Saniee (IRAN) - Skæbnens bog: 50 års kvindeskæbne i Iran
2.10 - Chigozie Obioma (NIGERIA) - Vi var fiskere
30.10 - Aravind Adiga (INDIEN) - Den hvide tiger

(lukket for tilmelding)

Se alle læseklubber

Gode råd til læseklubber

 

Tilføj kommentar

Materialer: