Foto: Mattia Faloretti, Unsplash. Mørk, knyttet hånd.
Foto: Mattia Faloretti, Unsplash

USA: Minoritetsstemmer

28.07.21
Seks minoritetsforfattere. Seks variationer af den amerikanske drøm – eller fraværet af den samme.

Vi har udvalgt seks bøger af nyere dato, som fortæller om det at vokse op og leve i USA – set fra et minoritetsperspektiv.

Onsdage kl. 16.30-18.00, Studierum 9, Kulturværftet.
Tovholder: Bibliotekar Bjørn Berger.

6. oktober 2021
Colson Whitehead: Drengene fra Nickel

Den unge Elwood Curtis havner i 1960'ernes raceopdelte Florida på en opdragelsesanstalt, på grund af en bagatel. De sorte drenge bliver mishandlet på alle tænkelige og utænkelige måder, fra morgen til aften, og kan man slippe derfra med livet i behold?

3. november 2021
Ta-Nehisi Coates: Mellem verden og mig
Ta-Nehisi Coates' brev til sin søn, om at den amerikanske drøm ikke er en drøm, men et mareridt bygget på knækkede sorte kroppe.

1. december 2021
Maya Angelou: Jeg ved hvorfor fuglen synger i sit bur

En barndomsbeskrivelse som følger den afroamerikanske forfatter og borgerrettighedsaktivist Maya Angelous (1928-2014) ophold hos sin farmor, i en lille sydstatsby, gennem 5 år. Bogen beskriver miljøet, farmorens store personlighed og raceproblemerne i USA's sydstater i 1930'erne.

12. januar 2022
Tommy Orange: Der Der

Handler om 12 personer med indianske rødder, hvis liv krydses på fatal vis til den store indianske dansefest, Powwow, i Oakland. Forinden hører vi om den sorg og kærlighed, som de 12 personer har gennemlevet i deres liv og som leder op til festen.

9. februar 2022
Kiley Reid: En skøn alder

En ung, sort kvinde arbejder som babysitter for et velmenende, hvidt ægtepar. Kvinden forsøger at finde ud af, hvad hun vil - og kan med sit liv, mens både hendes arbejdsgiver og hendes kæreste gerne vil tage styringen. For læsere, der holder af velfortalte historier med kant.

9. marts 2022
Regina Porter: De rejsende

Familiekrønike om to amerikanske familier. På overfladen har den afrikansk-amerikanske Agnes Miller og den irsk-amerikanske James Vincent jr. intet til fælles. Men deres familiers skæbner flettes sammen igennem seks årtier. Vi følger dem fra borgerrettighedskampen i 1950'erne til de første år i Barack Obamas præsidentperiode.


(Lukket for tilmelding)

Tags