Sommerlæseklub i Hornbæk 2023

11.05.23
I denne sommers læseklub tager vi på en litterær rejse til Ukraine og Østeuropa. Vi kommer sikkert til at opleve både bevægende og barske oplevelser undervejs.

Rejsen kommer til at foregå fire tirsdage kl. 16.30 – 18.00 på Hornbæk Bibliotek. Tovholder er Bodil Strandgaard Schau. I sommerlæseklubben er det muligt at deltage i alle fire møder eller færre, hvis det passer bedre. Biblioteket skaffer bøgerne.

27. juni Andrej Kurkov: Grå bier (ukrainsk)

Biavleren Sergej og hans eneste nabo Pasjka kan ikke fordrage hinanden. Da krigen tager til, tager Sergej til Krim med sine bier, for at de kan indsamle honning i en by uden krig.
Tilmeld dig til Andrej Kurkov: Grå bier

11. juli Katja Petrowskaja: Måske Esther (ukrainsk-russisk-tysk)

Fortælling om en slægts historie og skæbne før, under og efter holocaust. Efterkommeren Katja Petrowskaja forsøger at samle brikkerne i hendes fragmenterede familiehistorie ved hjælp af internettet og rejser til alle de steder og byer, hvor hendes familie levede.
Tilmeld dig til Katja Petrowskaja: Måske Esther

25. juli Herta Müller: Alt hvad jeg har, bærer jeg hos mig (rumænsk-tysk)

Den 17-årige Leopold Augberg er blandt det tyske mindretal i Rumænien, der deporteres til en arbejdslejr i Ukraine lige efter 2. verdenskrig. De næste 5 år må Leopold slide sig igennem hårdt arbejde og evig sult.
Tilmeld dig til Herta Müller: Alt hvad jeg har, bærer jeg hos mig

8. august Lana Lux: Dukke (ukrainsk-tysk)

Børnehjemsbarnet Samira lever sammen med en gruppe kriminelle unge i 1990'ernes Ukraine. En hverdag præget af overgreb, misbrug og fattigdom. 'Dukke' er Lana Lux' debutroman.
Tilmeld dig til Lana Lux: Dukke

 

Tags
Materialer