Nyere islandsk litteratur (Lukket for tilmelding)

Islandsk litteratur. De fleste kender de islandske sagaer, Halldór Laxness og Einar Már Guðmundsson.

Måske har I også læst Jón Kalman Stefánsson og Auður Ava Ólafsdóttir? Vi har samlet nogle af den nyere generations islandske forfattere. Med en stærk litterær tradition i bagagen, bærer disse forfatterne et unikt litterært sindelag med sig. Nyere islandsk litteratur rummer noget sært dragende. En form for indsigtsfuld tone, der løfter sløret for en dyb menneskelig grundforståelse.

Onsdage kl. 15.30-17.00, Espergærde Bibliotek.
Tovholder: Bibliotekar Bjørn Berger

22. september 2021
Gerður Kristný: Hestvik

Hvad der skal være en lang hyggelig weekend, i et islandsk naturområde, udvikler sig skæbnesvangert for en ung mor og hendes 12 årige søn.

20. oktober 2021
Audur Jónsdóttir: Livstørst

Lidt for tykke og alt for uselvstændige Eyja har giftet sig med den tyve år ældre, alkoholiserede Vildmand og er flyttet til det nordlige Island. Moren og bedstemoren bliver enige om at redde hende; fra sig selv, Vildmanden og den tilværelse, Eyja har valgt.

17. november 2021
Kristín Omarsdóttir: Omstrejferen

Hrafn strejfer omkring i Reykjavik på jagt efter det næste fix. Han omgiver sig med andre misbrugere, men også med tætte venner. Og så drømmer han mest af alt om at få et barn.

15. december 2021
Steinar Bragi: Kata

Kata er vred. Hendes datter er myrdet og voldtaget, og ingen gør noget ved det. Kata ser en krig mod kvinder og melder sig som kriger.

26. januar 2022
Halldóra K. Thoroddsen: Dobbelte Ruder

På Island møder en aldrende kvinde kærligheden igen, efter hendes mand er død. Men kan man overhovedet forelske sig, når man er over 75?

23. februar 2022
Jónas Reynir Gunnarsson: Mellemlanding

På vej mod København fra Brighton mellemlander islandske Maria i Reykjavik. På randen af udmattelse oplever hun et hektisk døgn med venner, familie og mange forsøg på at finde sig selv og lave en plan for sit liv.

(Lukket for tilmelding)

Foto: Jonatan Pie, Unsplash. Nordlys
Foto: Jonatan Pie, Unsplash
29.07.21
Tags