Udstigt over caféborde, tegltage og Middelhavet
Foto: Marios Kanellos, Unsplash

Læseklub - Turen går til Italien, Frankrig og Spanien

01.08.22
Ta’ med på en litterær rejse til de tre store lande omkring Middelhavet; Italien, Frankrig og Spanien.

Der læses to nyere, spændende romaner fra hver af de tre lande, og rejsen går bl.a. til det parisiske borgerskab i mellemkrigstiden, livet i en italiensk familie i 1940’erne og to unge pigers sommer på Tenerife i 2005.  
God læse- og rejselyst!

Læseklubben afholdes mandage kl. 15.30-17, Espergærde Bibliotek.

Bemærk: Ingen tovholder

3. oktober 2022:
Natalia Ginzburg: Familieleksikon (Italien)
Vidunderlig erindringsroman om livet i en italiensk familie omkring 2. verdenskrig. Huset vrimler med børn og gæster, og diskussionerne om politik, antifascisme og kultur går højt. Det er Natalia Ginzburgs debutroman fra 1963, der er nyoversat i 2021.

31. oktober 2022:
Donatella Di Pietrantonio: Pigen de sendte tilbage (Italien)
En smuk og velfortalt roman om en ung pige, der bliver kastebold mellem to familier. Uden forklaring bliver den 13-årig pige Arminuta sendt til en fremmed familie. Det er hendes biologiske forældre, og de er, i modsætning til de adoptivforældre hun er opvokset hos, fattige og har mange børn. Et nyt, barsk liv venter fyldt med savn og spørgsmålet om hvorfor?

28. november 2022:
Pierre Lemaitre: Flammernes farve (Frankrig)
Denne selvstændige fortsættelse af Lemaitres prisbelønnede roman ’Vi ses deroppe’ fortæller om Pericourt-familien og det parisiske borgerskab i mellemkrigstiden. En underholdende roman om franske fupmagere og en forsmået kvindes hævn over fascister, fallerede slægtninge og falske allierede.

9. januar 2023:
Annie Ernaux: Årene (Frankrig)
Mesterlig fransk roman, hvor Annie Ernaux (f. 1940) skildrer sin generation og ikke mindst sin egen opvækst som pige i den franske arbejderklasse. En kollektiv selvbiografi med tidsmarkører, der afspejler samfundsudviklingen.

6. februar 2023:
Javier Marías: Ondt er begyndt (Spanien)
Juan de Vere bliver assistent for den tidligere succesrige filminstruktør Eduardo Muriel. Her bliver han vidne til et stormfuldt og hadsk ægteskab mellem instruktøren og hans kone Beatriz, der lever en tilværelse i skyggen af den spanske borgerkrig i årene efter Francos død.

6. marts 2023:
Andrea Abreu: Skydække (Spanien)
Sansemættet roman om to pigers venskab i en sommerferie, i en lille bjerglandsby på Tenerife. Fortælleren og hendes hjerteveninde Isora har netop fået sommerferie og som to preteens i den lille bjerglandsby har de ikke alverdens muligheder eller ting at tage sig til. Derfor bruger de tiden på at drømme om havet, om at blive voksne og om at være slanke, smukke kvinder med hår de helt rigtige steder.

 

Timeld dig læseklubben