Foto af blå himmel over gul kornmark
Foto: Ihor Ostapiuk, Unsplash

Læseklub - Østeuropa i litteraturen

01.08.22
Med krigen i Ukraine er der kommet en øget interesse for, hvad der rører sig i Østeuropa og hvilken kultur østeuropæerne er rundet af.

I denne læseklub vil vi sætte fokus på nyere og ældre Østeuropæisk litteratur, som spænder ganske vidt både hvad angår hvilke genrer og emner, som de berører.

Onsdage kl. 16.30-18.00, Studierum 9, Kulturværftet

Bemærk: Ingen tovholder


12. oktober 2022:
Teoc: Kyrie Lex (Rumænien)

Hold tungen lige i munden med denne skildring af et stykke rumænsk historie: Handlingen springer mellem tiden omkring slaget ved Chirales i 1068 og nutidens Rumænien … og find ud af hvordan Århus spiller en rolle i  Rumæniens historie.

16. november 2022:
Andrej Kurkov: Grå bier (Ukraine)

Biavleren Sergej og hans ærkefjende er de eneste beboere tilbage i en landby i Donbass-regionen, under borgerkrigen, i 2014.
Et interessant og velskrevet indblik i hvilket sært sammensurium, som det østlige Ukraine var.

14. december 2022:
F. M. Dostojevskij: Hvide nætter (Rusland)

I de lyse nætter, i Sankt Petersborg, går en mand iagttagende og drømmende rundt. En aften møder han en ung kvinde, og virkeligheden konfronteres med drømmene. Et tragisk og romantisk ungdomsværk fra den russiske mesters hånd, nyoversat i 2021.

25. januar 2023:
Ljudmila Ulitskaja: Medea og hendes børn (Rusland)

Medea, hvis familie oprindelig er af græsk afstamning og bor på Krim, samler hver sommer sin store familie, som ellers er spredt ud over Sovjetunionen, omkring sig.

1. marts 2023:
Alen Mešković: Ukulele-jam (Bosnien/ Danmark)

Bosniske Miki på 14 år bor med sine forældre i en kroatisk flygtningelejr, under borgekrigen, i det tidligere Jugoslavien i 1990'erne. På trods af de knugende omstændigheder med konflikter, der rykker tættere på, insisterer han på at have en ungdom med piger, fester og musik.

29. marts 2023:
Olga Tokarczuk: Bizarre fortællinger (Polen)

Det gådefulde og uforklarlige er et gennemgående tema i disse ti vilde og fabulerende fortællinger af den polske nobelprismodtager.


Tilmeld dig læseklubben